Zoeken

Zaterdag 17 juni Gramsberger TT 2022

23 mei 2022
De afgelopen twee jaar gooide COVID-19 roet in het eten en moest het evenement worden geannuleerd, maar op zaterdag 18 juni organiseert Stichting Eveno Racing Gramsbergen weer de “Gramsberger Classic TT”.

Net als de eerdere edities begint de Gramsberger Classic TT eigenlijk al op vrijdagavond, als de motoren nabij café Bolte de technische keuring moeten ondergaan. 

En net als indertijd in Assen rijden de deelnemende motoren op unieke wijze onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar de plaats van keuring en weer terug. 

Bij deze keuring, die op vrijdagavond 17 juni tussen 18.45 uur en 19:45 uur plaatsvindt, zullen een aantal bijzondere racemotoren te zien en te horen zijn: Honda, BMW, Yamaha, Ducati, MV Agusta, alles uit de oude doos.

Na de technische keuring zal er in de tent op het rennerskwartier nog een gezellige feestavond zijn voor iedereen die zin heeft in een gezellige avond. Een dj zal muziek draaien voor jong en oud. Aanvang 20:45 uur en de entree is gratis. 

De trainingen beginnen op zaterdagmorgen om 10.00 uur en om 12:30 uur is de officiële opening en aansluitend de wedstrijden. Er worden demo-races verreden in de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspannen en oldtimerklasse. En er zal een zogenaamde Classic parade worden gereden met bijzondere motoren en bekende namen van weleer. 

Evenals alle voorgaande edities is dankzij de sponsoren van Eveno Racing de toegang en het parkeren gratis.