Zoeken

Vijfde Dakar pre proloog

15 november 2008

Afgelopen zaterdag werd voor de vijfde maal de Dakar Pre Proloog verreden op het eurocircuit Valkenswaard. Het evenement dat voor iedere liefhebber van Le Dakar een waar feest is om te bezoeken. Dichterbij kan je niet komen om alle Nederlandse deelnemers aan het werk te zien ,op het verharde en onverharde deel van het circuit. Natuurlijk moeten we niet vergeten dat je dichtbij  de voertuigen kan komen en jou Nederlandse Dakar held kan ontmoeten.

Over het wasbord op het cross terrein

Bij de motoren werd dit jaar een shoot out gehouden. Drie manches met 8 a 9 deelnemers die een mini wedstrijd reden. De drie snelste van elke manche mochten  door naar de finale, voor de overige werden twee verliezers ronden gereden.

Ook dit jaar waren er weer quads aan de start. Ten opzichte van afgelopen jaar 200% meer deelname. Er stonden maar liefst twee quads aan de start. Ten minste bij de eerste manche. Nog op het verharde deel gaat het mis voor Alex Brusselers. Deze drift koning op de quad gleed iets wat te ver door en sloeg om waar na hij en de quad meerdere salto’s maakten. Alex kwam hier bij ongelukkig terecht en is inmiddels geopereerd aan een gebroken sleutelbeen. Door deze valpartij staat zijn deelname aan Le Dakar 09 op losse schroeven. In de laatste week van November neemt hij zijn definitieve besluit of hij het avontuur aangaat of toch nog een jaar zal wachten. 

Ook quads komen aan de start

 

De crash van Alex Brusselers op de site van RTLGP 

Vorig jaar ging Le Dakar vanwege terroristische dreiging niet door. Jammer genoeg kreeg het Dakar debuut van  Alex van den Broek enige vertraging. Toch bekijkt hij de nieuwe opzet van de zonnige kant.

Ik vind het op zich niet erg dat de rally naar Zuid Amerika is verplaatst. Alles is nieuw, dus geen vaste routes die al jaren achter elkaar worden bereden. Je kan eigenlijk stellen dat ik door de nieuwe route minder in het nadeel ben ten opzichte van de toppers.

Alex van den Broek klaar voor zijn vuurdoop

Uitslag finale race motoren

 Pos.  Naam.  Tijd.
 1.  Rob Verstegen.  2.13'975'"
 2.  Jurgen van den Goorbergh  2.17'952'"
 3.  Teus Visser  2.18'963'"
 4.  Gerard Rond  2.19'400'"
 5.  Rob van Pelt  2.26'525'"
 6.  Alex van den Broek  2.26'684'"
 7.  Hans-Jos Liefhebber  2.31'446'"
 8.  Evert Kroon  2.40'926'"
 9.  Marcel Pronk  2.41'382'"
 10.  Harmen Boezerooy  2.42'199'"

RTL7 zal op zondag 16 november om 13:30 een uitgebreid verslag doen van de Dakar Pre Proloog.
De Dakar rally zal op 3 januari van start gaan in Argentinie, waar men vanuit Buenos Aires de rally zal gaan beginnen. Zo maar ergens een bocht in het parcours