Zoeken

Verslag perfect raceweekend Hengelo

26 mei 2005
Inhoudsopgave
Verslag perfect raceweekend Hengelo
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

detail dat snel vergeten word aangezien het geslinger met het paddock in de verte uit nodigt harder te rijden en concentratie is vereist. Langzaam maar zeker ontstaat een tunnel-effect, volledige concentratie op het stuk asfalt, afremmen voor de volgende bocht en dan dringt het door, we moeten stoppen. Wat we zojuist mee maakten gebeurde in een trance. We reden over een van de mooiste stukken circuit dat Nederland rijk is. De Varssellerweg brengt het ONK-circus van het Gelderse Hengelo naar het paddock aan de rand van de Varsselring. Bij de Boschbocht komt met het circuit op en al slingerend eindigt men in de Molenbocht. Hier staat de karakteristieke molen zonder wieken, het clubhuis van de HAMOVE

(Hengelose Auto en Motor Vereniging)

.

Het paddock, daar bij die molen...

In het paddock aangekomen stonden de diverse klassen achter de traditionele feesttent netjes in de daarvoor bedoelde vakken. Geen warrig paddock, maar alle deelnemers hadden hun eigen plek. Vergeleken met het provisorisch aangelegde rennerskwartier in Oss een enorme opluchting. De gezelligheid straalde van het paddock af. Coureurs hielpen elkaar, nipten aan hun flesje Grolsch en prepareerden de motoren voor de kwalificatie. Alles leek te kloppen. Het circuit was geprepareerd, het paddock lag er beter bij dan het Centre Court van Wimbledon en het sfeertje was opperbest. Toch leek het even in het water te vallen. Letterlijk. Op vrijdagavond barstte er noodweer los dat met geen pen te beschrijven was. Het water stond volgens Supersport coureur Allard van Kerkhoven minimaal vijf centimeter boven de graslanden in het rennerskwartier. De jonge coureur deed een poging droog naar de toiletten te komen, maar besloot dat hij zijn leven niet wilde riskeren en zijn sokken droog wilde houden.

Modder, heel veel modder, op zaterdagochtend

Op zaterdagochtend bleek de bodem doordrenkt met vocht en de eerste modderplassen ontstonden dan ook al snel. Deze regen bleek ook de laatste regen te zijn voor het weekend. Alsof de weergoden er rekening mee hadden gehouden. Dit weekend moest perfect worden. Zodoende kregen de fans alles wat ze konden dromen. Zon, close-racing, Grolsch, feest, gezelligheid en hadden we Grolsch al genoemd? Het Vacansoleil ONK Wegrace kwam in Hengelo tot bloei. Oss was snel vergeten en er werd enkel naar voren gekeken en genoten. Een weekend om nooit te vergeten. De mannen van de HAMOVE verdienen geen enkele pluim, maar een krat vol. Smetjes tijdens dit evenement? Wij zijn ze niet tegen gekomen. Achtduizend bezoekers konden plaats nemen op tribunes, hoorden twee wild-enthousiaste commentatoren, zagen prachtige races en kregen waar voor hun geld. Negen races, geen vertraging, geen zware ongevallen. We kunnen het honderd keer herhalen, maar dit was tip-top in orde. De TT overtroffen. Het enige minpunt is het feit dat we bijna een jaar moeten wachten op de volgende keer.

Tekst: Bas Prins Foto"s: Mariska Grob