Zoeken

Spetterende seizoensopening ONK Wegrace

20 april 2005
Inhoudsopgave
Spetterende seizoensopening ONK Wegrace
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9

van het seizoen van start voor een volgepakte Geert Timmer tribune. Deze bleek door velen te worden verkozen boven de hoofdtribune, mede vanwege het prachtige overzicht.

Een goed gevulde Geert Timmer Tribune

Ook de Ruskenhoek werd goed bezocht door de toeschouwers. In tegenstelling tot de eerste raceweekenden hadden de coureurs al iets beter door dat deze heviger was verlegd dan verwacht. Toch vonden ook hier enkele coureurs hun Waterloo.

De seizoensopener was er eentje om in te lijsten. Op de Supersport races na, waren alle races verschrikkelijk spannend en waren overal op de baan gevechten te vinden. Ook de pitwalk aan het begin van de dag werd goed bezocht door de vele enthousiastelingen. Naast allerlei hoogtepunten, was het weekend voor een aantal mensen verre van geweldig. Zo brak Kawasaki coureur Stefan Scholten zijn pols op een zeer vervelende manier. Hij is inmiddels geopereerd in een ziekenhuis in Zwolle en zal waarschijnlijk zes weken buiten spel staan. Ook Cees Doorakkers viel op een zeer vervelende manier. Tijdens de tweede Superbike race ging de oudgediende onderuit en werd met onbekend letsel afgevoerd naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Toch overheerste bij iedereen het positieve gevoel. De nieuwe opzet van het ONK lijkt een succesvol concept. Enige minpunt van deze opzet is de aanwezigheid, of beter gezegd, afwezigheid van de Junior Cup. Deze cup bestaat uit diverse 125cc machines waarin talenten moeten worden opgeleid voor een overstap naar het ONK 125cc. Deze Junior Cup zou ook aanwezig zijn bij de door Stichting Motorraces Assen georganiseerde races. Helaas schreven niet meer dan zeven coureurs zich in. Aangezien de SMA minimaal twee startrijen vol wilde hebben is besloten deze race af te gelasten. De toekomst van de Junior Cup is hiermee heel erg onzeker.

Klaar voor de start van het seizoen 2005

De Lenteraces waren dus allemaal mooi en aardig, de volgende ONK races worden verreden in de Eemshaven op 8 mei, zonder de SS600 en Superbike. Een week later zijn zij er wel weer bij tijdens de races in Oss.

Tekst: Bas Prins Foto"s: Ed Smits, Mariska Grob