Zoeken

Nieuwe opzet voor 2022 Classic Clubman Trial

24 januari 2022
Als gevolg van de coronapandemie moest de afgelopen twee jaar de rem op het evenement worden gezet, maar het weekend van Pasen is de Classic Clubmann Trial van Aywaille weer terug van weggeweest. En niet alleen dat, de trial voor klassieke machines heeft volgens organisator DG Sport een serieuze facelift gekregen.

Op de lijst van de niet te missen trial evenementen voor classic machines, neemt de Classic Clubman Trial van Aywaille een heuse 180° bocht. Na de samenwerking met de teams van Philippe Grégoire moest DG Sport er, voor welgekende redenen, gedurende twee jaar de rem op zetten. 

Op zaterdag 16 en zondag 17 april echter, het weekend van Pasen, zal het bedrijf uit Theux de schouders zetten onder dit evenement, dat nu het opnieuw mag doorgaan het meteen een serieuze facelift krijgt. De liefhebbers mogen gerust zijn, de basis van de wedstrijd blijft onveranderd, enkel de uitwerking wordt wel wat anders. 

Volgens DG Sport was het idee om de Classic Clubman te laten evolueren zoals andere grote internationale evenementen, met één enkele ronde per dag in plaats van twee zoals in het verleden. 

Daardoor zullen de deelnemers van de eerste keer alles moeten geven! Het publiek wordt eveneens in de watten gelegd, met makkelijk bereikbare show zones, zelfs voor families of mensen die minder mobiel zijn.

De Classic Clubman Trial van Aywaille zal haar kamp opslaan in het sportief centrum van Remouchamps, waar de teams op vrijdag zullen opgewacht worden. Het deelnemersveld zal bestaan uit machines gebouwd tussen 1965 en 1985, wat dus wil zeggen dat de eerste monoshocks, met luchtkoeling, vanaf nu welkom zijn. Sommige van deze machines bereiken nu de leeftijd van 40 jaar, waardoor ze dus in aanmerking komen.

"Het objectief van deze eerste 100% DG Sport editie is om de kaap van 250 deelnemers te halen, waarvan de helft internationale piloten, zegt Fred Mohring van DG Sport. De inschrijvingen kunnen reeds geregistreerd worden via de officiële website van het evenement : www.classictrial.be."