Zoeken

Lorenzo overweegt toekomst MotoGP

27 november 2012
Kersverse MotoGP wereldkampioen Jorge Lorenzo heeft tegenover Italiaanse journalisten gesuggereerd dat zijn toekomst op lange termijn in de MotoGP verre van zeker is. De Yamaha coureur overweegt in navolging van Casey Stoner over enkele jaren de racehelm aan de wilgen te gaan hangen.

Jorge Lorenzo

Kort na het afscheid van Casey Stoner, die in Valencia zijn allerlaatste wedstrijd in de MotoGP reed, verklaarde Lorenzo tegen Italiaanse journalisten aangaande zijn toekomst in de MotoGP nog twee jaar te rijden en dan de zaak opnieuw te bekijken. Volgens Lorenzo is op 15-jarige leeftijd alles leuk, maar kan de sport daarna een routine gaan worden.

Een mogelijke move naar Honda om Casey Stoner te vervangen werd door Lorenzo afgewezen, waarna hij een nieuw tweejarig contract met Yamaha tekende. Lorenzo gaf ook aan dat de tragische dood van Marco Simoncelli zijn passie voor de sport in negatieve zin heeft beïnvloed. "De dood van Marco Simoncelli was een klap voor ons allemaal en deed ons beseffen dat het een ieder van ons kan overkomen, maar we weten dat het risico deed van de sport is," aldus Lorenzo.

De tweevoudig wereldkampioen benadrukte echter dat zijn motivatie het volgend seizoen geen probleem zal zijn, en was positief over de komst van Valentino Rossi als teamgenoot. Volgens Lorenzo is Rossi's komst positief voor Yamaha, Rossi en Lorenzo omdat het hem zal pushen sneller te gaan. Lorenzo verklaarde ook ervan overtuigd te zijn dat Rossi het komende seizoen snel zal zijn. "Ik heb Valentino gelukkig gezien, de M1 is een gemakkelijkere machine, ik denk zeker dat hij sterk zal zijn," aldus Lorenzo.

Bron: Visordown