Zoeken

FIM bant coureurs en officials uit Rusland en Belarus

8 maart 2022
Vanwege de Russische invasie van Oekraïne heeft de FIM alle coureurs en officials uit Rusland en Belarus geband van sportevenementen onder de FIM-vlag.

De FIM heeft afgelopen weekend de Russische invasie in Oekraïne veroordeeld en met onmiddellijke ingang de licenties van Russische en Belarussische atleten en officials ingenomen, waardoor ze niet langer meer deel kunnen nemen aan FIM-gesanctioneerde motorsport evenementen.

De FIM heeft ook alle FIM events, meetings en races gecanceld die in Rusland, Belarus en Oekraïne zouden plaatsvinden en deze indien mogelijk naar andere landen verplaatst. 

Daarnaast heeft de FIM al haar aangesloten leden en landelijke sportbonden, zoals hier de KNMV, aanbevolen om gelijksoortige maatregelen te nemen en rijders uit Rusland en Belarus voor motorsport races uit te sluiten. 

FIM-voorzitter Jorge Viegas:
"We leven mee in sympathie en solidariteit met al degenen die lijden als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne, en blijven in nauw contact met ons aangesloten lid in Oekraïne.
Ik wil de leden van de raad van bestuur van de FIM bedanken voor het nemen van deze maatregelen in het belang van sport en vrede.
De FIM heeft samen met haar promotors en organisatoren al actie ondernomen en de FIM-wedstrijden die gepland waren in Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne geannuleerd.
De vandaag aangekondigde beslissingen zijn in overeenstemming met de aanbevelingen en verklaringen van het Internationaal Olympisch Comité, aangepast aan onze sport.
De FIM-familie kijkt met grote droefheid naar de ontwikkelingen in Oekraïne en hoopt op een snelle en vreedzame oplossing."Eerder had de FIM motorsport events in Rusland, Belarus en Oekraïne al gecanceld. De in Rusland geboren en in Scandinavië woonachtige crosser Vsevolod Brylyakov werd afgelopen weekend zijn licentie ingenomen en mocht daardoor de MXGP in Matova niet starten, na zich op de 19e plaats te hebben gekwalificeerd.