Zoeken

Arie Vos wint ONK Superbike Hengelo

6 juni 2011
Arie Vos heeft ook de vijfde Dutch Superbike-race van 2011 gewonnen. Op de snelle Varsselring was de Labour Force Racing Team-coureur wederom een maat te groot voor de Brit Chris Burns en Raymond Schouten, die zich inmiddels neer lijkt te leggen bij zijn titel 'best of the rest'.

Arie_Vos_Hengelo

Vos mocht andermaal vanaf pole position starten op het roemruchte stratencircuit in Hengelo, kende een perfecte start en wist meteen een kleine voorsprong te pakken. Ook Raymond Schouten had vanaf de derde startplaats een goede start en wist even in het wiel van de Ossenaar te blijven, maar verremde zich bij de Molenbocht en viel daardoor terug naar de derde plaats, achter de sterk rijdende Chris Burns die dit weekend zijn debuut op de Varsselring maakte.

Na een paar ronden leek Burns dichterbij te komen, maar Vos counterde direct en kon zelfs nog verder weglopen van de concurrentie. In de laatste paar ronden kreeg Vos te kampen met een kapotte uitlaat, maar dat weerhield de BMW coureur er niet van zijn vijfde overwinning op rij op naam te schrijven.

Arie Vos:
Het was een perfect weekend in Hengelo. Vanaf de eerste vrije training op donderdag was ik snel en heb dat de rest van de dagen goed vast kunnen houden. Na het doven van het rode licht zat ik meteen lekker in mijn raceritme en kon een gaatje slaan met eerst Raymond Schouten en vervolgens Chris Burns. Maar halverwege de race kreeg ik problemen met de uitlaat waardoor het moeilijk was om de concentratie vast te houden. Hopelijk levert het extra geluid geen sanctie op.

De HAMOVE verdient na dit weekend een groot compliment want de Internationale wegraces in Hengelo waren fantastisch georganiseerd. De Varsselring lag er ook vandaag, onder wisselende weersomstandigheden, perfect bij. Gelukkig was het alleen vanmorgen erg slecht weer want de HAMOVE verdiende een mooie racedag.

Nu gaan we ons focussen op de race in Oss, het tweede en laatste stratencircuit van dit jaar. Ik hoop dat er dan, net als hier in Hengelo, veel publiek komt kijken. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als ik opnieuw de pole, snelste ronde en winst kan pakken maar makkelijk wordt het zeker niet. Ik ga hoe dan ook alles geven tijdens mijn thuisrace.

Uitslag race Dutch Superbike Int. motorraces Hengelo Gld
1. Arie Vos - Labour Force Racing BMW S1000RR
2. Chris Burns - Honda + 6.364
3.  Raymond Schouten - Yamaha + 12.786
4. Danny de Boer - Honda + 22.563
5. Allard Kerkhoven - Kawasaki + 23.016
6. Joan Veijer - Honda + 24.063
7. Peter Schalken - Yamaha + 28.605
8. Bas Winkel - Honda + 28.637
9. Branko Srdanov - Yamaha + 30.789
10. William Hommersom - BMW + 40.205