Zoeken

Arie Vos wint ONK Dutch Superbike Francorchamps

26 april 2011
Arie Vos heeft ook de wedstrijd op Spa-Francorchamps gewonnen en loopt zo na drie Dutch Superbike-races indrukwekkend één op één. De Ossenaar, beginnend vanaf pole position, kreeg na de start meteen Gregory Fastré achter zich aan maar wist de Belg op de streep met een miniem verschil van enkele honderdsten van een seconde voor te blijven.

Arie_Vos_ONK_Francorchamps

Onder perfecte weersomstandigheden werd het afgelopen Paasweekend de derde race van het ONK Dutch Superbike verreden op het Belgische ciruit van Francorchamps. De twee BMW-coureurs Vos en Fastré sloegen al snel een gat met Raymond Schouten (Yamaha) en konden samen uitmaken wie er zou winnen.

Toen halverwege Fastré voorbij kwam, leek de Labour Force Racing-coureur het lastiger te krijgen. Na slechts twee ronden sloeg Vos echter weer terug maar Fastré gaf niet op en bleef tot de laatste meters vechten. Het verschil tussen de twee bedroeg op de finish slechts 0.061 seconde, gelukkig in het voordeel van de vijfvoudig Nederlands kampioen.

De derde en laatste podiumplaats ging naar Raymond Schouten, die vanwege een crash op zaterdag de pijn moest verbijten en daardoor het tempo van beide BMW coureurs niet kon volgen. Overnacht hadden de monteurs van de Yamaha coureur nog hard moeten werken om de R1 weer rijdbaar te krijgen, met dank aan het Bikersdays Endurance raceteam dat daarvoor onderdelen beschikbaar had gesteld. Schouten verklaarde na afloop dat hij naast de pijn ook het vertrouwen miste om de R1 tot het uiterste te pushen.

De top vijf werd gecompleteerd door de Honda-coureurs Joan Veijer en Bas Winkel. Danny de Boer (Honda), tot Francorchamps tweede in de tussenstand, viel uit.

Arie Vos:
Het was een prachtig gevecht samen met Gregory Fastré, ik heb daar echt van genoten. Helaas had ik problemen met het opschakelen naar de derde versnelling waardoor Fastré mij op het rechtenstuk voorbij kwam. Het kostte niet veel moeite om hem te volgen maar toen ik weer aan kop kwam, kon ik mij niet losrijden. De schitterende strijd duurde dus tot op de finishstreep. Het was een zwaarbevochten zege die mede daardoor extra mooi is.

Terugkijkend op het weekend in Francorchamps kan ik niet anders dan tevreden zijn. De Labour Force Racing BMW S1000RR was top, de Pirelli-banden waren top, de Wilbers-vering was top, het team was top en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kort samengevat, een geweldig weekend! De volgende race is op 22 mei in Assen. Gezien mijn prestaties tot nu toe kijk ik daar met veel vertrouwen naar uit. Daarna gaan we naar de stratencircuits, ook daar heb ik erg veel zin in!