Zoeken

Arie Vos wint ONK Dutch Superbike Assen

23 mei 2011
Arie Vos heeft ook de vierde race van het Dutch Superbike gewonnen! De Labour Force Racing-coureur wist in een mooie wedstrijd op het TT Circuit van Assen Raymond Schouten (Yamaha) met 3.386 seconden achter zich te houden. Halverwege de race leek Schouten iets in te lopen op Vos, maar de Ossenaar wist zijn voorsprong weer terug te brengen naar ruim drie seconden.

Arie_Vos_Assen_2011

In de veertien ronden durende vierde wedstrijd voor het ONK Dutch Superbike wist Vos direct kopstart te nemen, terwijl zijn grootste belager voor de titel Raymond Schouten moeilijk van zijn derde startpositie wegkwam en zich daardoor een weg door het veld naar voren moest banen. Gedurende de race werd het gat tussen de twee steeds kleiner, maar in de laatste ronden gooide een achterblijver voor Schouten roet in het eten waardoor deze geen kans zag aansluiting bij de Ossenaar te vinden.

Door deze uitslag is het verschil tussen klassementsleider Vos en Schouten, tweede in de tussenstand, opgelopen naar 37 punten. Chris Burns (Honda) werd tijdens de Speed Challenge 2011 derde op 4.247 seconden, regerend kampioen Danny de Boer (Honda) vierde. Hoewel bijna alle experts regen voorspelde tijdens de Dutch Superbike-race, bleef het wonderwel droog. Toch speelde het weer, meer bepaald de wind, een grote rol.

Arie Vos:
In de warming-up hebben we nog een aantal dingen getest om te kijken of alles in orde zou zijn. Mede door natte plekken op de baan deed ik rustig aan in deze korte sessie. Het verraste mij dan ook dat ik toch de snelste tijd reed. Tijdens de race was het circuit gelukkig droog. Mijn start vanaf pole was goed en ik kon al snel drie seconden pakken.
Maar met nog een paar ronden te gaan, reed de medical car precies voor mij de baan op. Dat haalde mij even uit mijn concentratie, zeker omdat ik ‘m later weer tegenkwam. Hierdoor kon de rest van het veld iets dichterbij komen. Gelukkig had ik het juiste ritme al snel weer te pakken. Mijn laatste ronden waren de snelste van de race, ook een prachtig compliment aan Pirelli.

Terugkijkend op dit weekend ben ik zeer tevreden. Iedereen binnen het team werkt zo hard en zo goed en dat is terug te zien in de resultaten. De start van het seizoen kan niet beter al was het vandaag zeker niet mijn beste race maar de 25 punten zijn opnieuw binnen. Nu gaan we ons klaarmaken voor de wedstrijden in Hengelo en Oss. Ik kijk daar erg naar uit!

Raymond Schouten:
Een goed begin is het halve werk, dit spreekwoord was vandaag zeker niet op mij van toepassing. Mijn start was niet goed en ook de beginfase van de wedstrijd was lastig. Ik had moeite om door de groep heen naar voren te komen maar toen ik uiteindelijk op kop van het groepje reed kwam ik lekker in mijn ritme en kwam steeds dichterbij de leider in de wedstrijd, Arie Vos. Met nog twee ronden te gaan was het verschil iets meer dan een seconden en ik ben ervan overtuigd dat ik bij Arie aan zijn wiel had kunnen zitten in de laatste ronde alleen reed ik mezelf klem op een achterblijver die geen ruimte gaf en moest ik genoegen nemen met de tweede positie.

Natuurlijk erg jammer, ik had vandaag zeker kunnen strijden voor de overwinning maar heb het in de openingsfase laten liggen. Mijn DTC Elektro Yamaha R1 met Pirell i banden was vandaag perfect, we hebben een lastige openingsfase van het seizoen gekend maar de stijgende lijn blijft en ik kijk dan ook tevreden terug op dit weekend.

Uitslag race Dutch Superbike Speed Challenge 2011
1. Arie Vos - Labour Force Racing BMW S1000RR - 23:26.135
2. Raymond Schouten - Yamaha - 23:29.521
3. Chris Burns - Honda - 23:30.382
4. Danny de Boer - Honda - 23:38.555
5. Joan Veijer - Honda - 23:44.287