Zoeken

Triumph roept Tiger 900 terug om reflector onder kentekenplaat

18 augustus 2020
Triumph heeft een wel heel erg knullige terugroepactie moeten uitrollen voor de Tiger 900 familie. De reflector onder de kentekenplaat kan lostrillen en dan voldoet 'ie bij ons in Europa niet meer aan Euro 5 en in de VS niet meer aan FMVSS 108.

Wat er zo gevaarlijk aan is als d'r geen reflector meer zit? Volgens de ambtenaren die zich dagelijks bezig houden met het verzinnen van alle normen die ons leven veiliger moeten maken zou onder bepaalde condities de zichtbaarheid van de motor minder kunnen zijn voor het overige verkeer. 

Wanneer je het bijvoorbeeld voor elkaar hebt gekregen om je bagage tot over het achterlicht te laten hangen, of om wat voor reden dan ook de complete achterlicht-unit hebt verwijderd. Buiten dat zien wij geen enkele meerwaarde in de reflector, maar goed, de wet is de wet en omdat 'ie dus kan lostrillen moet er wat aan worden gedaan. 

Hoe ze d'r bij Triumph achter zijn gekomen? In april 2020 ontving Triumph garantieclaims over missende reflectoren bij de Tiger 900 familie. Daarop werd een onderzoek gestart, dat uitwees dat de montagepennen van de reflector te klein waren, waardoor de klemringen los konden raken en daarmee ook de reflector. 

De terugroepactie is wereldwijd, behalve Brazilië en China omdat ze daar waarschijnlijk niet zo moeilijk doen over een reflector. Bij de Triumph dealer zal de reflector worden vervangen door een herzien exemplaar.