Zoeken

Ducati roept Multistada 1260 terug om las zijstandaard

9 december 2019
Ducati heeft een terugroepactie uitgerold voor de eerste productieserie van de Multistrada 1260, Multistrada 1260 S en Multistrada 1260 Pikes Peak. De zijstandaard is niet goed gelast en kan daardoor afbreken, waardoor de motor kan omvallen.

Al in april afgelopen jaar kreeg Ducati meldingen vanuit het dealernetwerk over problemen met de zijstandaard van de nieuwe Multistrada 1260, waarvan de las was gescheurd. Al snel werd het probleem ontdekt: het buisje van de zijstandaard was bij een beperkte serie te kort gezaagd, waardoor dit niet goed aan het scharnieroog van de zijstandaard werd gelast.

Nog voordat het probleem was ontdekt was het in productie al opgelost: al sinds februari 2018 wordt bij assemblage een correct gefabriceerde zijstandaard gemonteerd. Het probleem is daardoor beperkt tot de Multistrada 1260, S en Pikes Peak welke tussen 20 september 2017 en 13 februari 2018 zijn geproduceerd. 

Ruim een jaar later heeft Ducati nu besloten om voor die eerste serie een terugroepactie uit te rollen waarbij de zijstandaard wordt vervangen door een nieuwe exemplaar dat wel goed is gelast (en sinds februari 2018 al in productie is)