Zoeken

Yuri Shif Custom DUster: Russian Streetfighter

11 februari 2010

We zeiden het laatst al, de tijd dat Rusland synoniem was voor de USSR waar Lada's en Ural's het normale straatbeeld vulden ligt alweer ver achter ons. Sinds het vrijgeven van de markteconomie hebben de internationale merken de Russische markt ontdekt, en in hun kielzog de aftermarket boeren en Custom Builders.

Yurishifmoto_Dusher_05.jpg

Zo ook de mannen van het in Moskou gevestigde Yuri Shif Custom, die zich dagelijks bezighouden met het customisen van voornamelijk Amerikaanse motorfietsen. Voor hun laatste creatie, de DUster, werd echter gebruik gemaakt van een luchtgekoelde Ducati L-Twin als donorhart.

Yurishifmoto_Dusher_01.jpgYurishifmoto_Dusher_02.jpg

Het rijwielgedeelte van de DUster werd compleet in eigen huis ontwikkeld als échte café racer. Doel was een mix te vinden tussen hedendaagse wensen en techniek en het nostalgische ducatigevoel van vroeger. Saillant detail is dat voor de afwerking, waaronder bijvoorbeeld de ring rond de koplamp, echt bladgoud werd gebruikt.

Yurishifmoto_Dusher_04.jpg

De DUster won recentelijk de Best Streetfighter trophy tijdens de Custombike show bij onze Oosterburen, evenals de Best International Builder Award tijdens recentelijk gehouden de Verona Expo in Italië.

Zie ook: