Zoeken

Yamaha YZF-R250 in de pijplijn?

25 juli 2012
Na een succesvolle lancering van de 150cc R15 supersport op de Indiase markt is Yamaha volgens geruchten van plan een range van 250cc machines in India te gaan lanceren, waaronder ook een supersport. Met de groeiende populariteit van deze fietsen zou een wereldwijde verkoop van zo'n model geen ondenkbare kwestie zijn.

Yamaha_R15

Je zou het misschien niet denken, maar wereldwijd zit de verkoop van 250cc sportieve motorfietsen behoorlijk in de lift. Zelfs in ons kleine kikkerland, waar een zware nog steeds je ware schijnt te zijn, is de verkoop van deze motorfietsen flink gegroeid. Natuurlijk, verkoopcijfers a la V-Strom of 1200GS hoeven we niet te verwachten, maar het afgelopen jaar wist Honda wel meer CBR250R'en dan CBR1000RR'en te slijten. Ook Kawasaki deed het met de verkoop van de Ninja 250R helemaal niet zo verkeerd.

In India, waar het segment tot 150cc de markt domineert, begint echter de vraag naar motoren met een grotere cilinderinhoud te groeien, waardoor Yamaha in navolging van Honda en Kawasaki een 250cc sportmotor voor de Indiase markt zou zijn gaan ontwikkelen. De motor, die in feite een opgeboorde versie van de R15 zou kunnen zijn, zou logischerwijs in India worden geproduceerd, aangezien dit ook de primaire afzetmarkt zal zijn.

Na een lancering op de Indiase markt zou het geheel niet ondenkbaar zijn dat Yamaha de R25 ook in andere werelddelen zal gaan lanceren, maar dan onder de naam YZF-R250. In eerste instantie zou dat zeker de Aziatische markt kunnen zijn, waarna de Verenigde Staten, Australië en ook Europa zouden volgen.

Bron: Visordown