Zoeken

Yamaha VZ1 concept volgens Oberdan Bezzi

15 februari 2011

Het is een tijdje rustig geweest bij onze Italiaanse designer met te veel vrije tijd (of hij heeft 't juist druk gehad met échte ontwerpen), maar Oberdan Bezzi heeft recentelijk weer een ontwerp op zijn blog geplaatst van een Yamaha VZ1, een extreme naked die is voorzien van een voorovergekantelde V4.

Yamaha_VZ1

Volgens Bezzi heeft zou deze configuratie ontelbare voordelen hebben ten opzichte van de vier-in-lijn die momenteel dienst doet in Yamaha's FZ1. De voorovergekantelde V4 zou het nieuwe symbool voor Yamaha kunnen worden, waarmee Yamaha naast commerciële redenen met de nieuwe VZ1 een signaal van vertrouwen in de toekomst en toewijding aan het herstel van de motorindustrie zou afgeven.

De door Bezzi ontworpen VZ1 is zoals gezegd voorzien van een voorovergekantelde V4, die in een gecombineerd carbon fiber en buizenframe is opgehangen. Het dubbele uitlaatsysteem met een enkele laaggeplaatste en een enkele hooggeplaatste einddemper zou uit titanium worden vervaardigd.

Yamaha_VZ1_Kenny_Robers_SpecialYamaha_VZ1_Blue_France
Links: Kenny Roberts Special. Rechts: Yamaha France Blue

Hoewel dit -wederom- slechts een geesteskind is van Bezzi lijkt het idee achter de fiets nog geeneens zó verkeerd. We vragen ons af wat men bij Yamaha zelf van dit concept zou denken.

Bron: Oberdan Bezzi