Zoeken

Yamaha vernieuwt YFM700R ATV

3 juli 2012
Yamaha heeft haar dikke ATV, de YFM700R, vernieuwd. Met de nieuwe ATV speelt Yamaha in op de wens van de berijder, die te kennen had gegeven meer bewegingsvrijheid op de quad te willen hebben. Maar dat is niet het enige wat aan de 2013 AFM700R is vernieuwd.

Yamaha_YFM700R_1

Door een kleine aanpassing aan het chassis en gewijzigde bodypanels door te voeren, ontstond de door de YFM700R-rijders zo gevraagde bewegingsruimte, waardoor men het lichaam bij het aansnijden van een bocht nog beter kan positioneren en de YFM700R-serie nog makkelijker te berijden moet zijn.

Het motorblok van YFM700R-serie is een uitgebalanceerd concept: krachtig, soepel en betrouwbaar. Door veranderingen aan het brandstofinjectiesysteem en de ECU, moet het motorblok nu nog efficiënter zij. Ook claimt Yamaha een aanzienlijk lager verbruik, zonder dat dit ten koste gaat van vermogen of koppel is gegaan.

Ook moet door een kleine aanpassing in het schakelmechanisme de versnellingsbak aanzienlijk lichter te bedienen zijn. Andere detailveranderingen voor de vernieuwde YFM700R-serie zijn onder andere de lichtere Maxxis voor-en achterbanden, het van de YFZ450R afkomstige remsysteem op de achterwielen en een overzichtelijk digitaal instrumentenpaneel.

Yamaha_YFM700R_2

De YMF700R SE (Special Edition) is verkrijgbaar in de kleuren Yamaha Blue en Black Fury voorzien van speciale Special Edition graphics en kost € 9.499,00. 
De YFM700R is beschikbaar in Yamaha Blue en kost € 8.999,0.