Zoeken

Yamaha onthult MT-09 Street Tracker

12 juni 2014
Na jaren van relatieve radiostilte is Yamaha met een behoorlijke inhaalactie bezig. In navolging van de recent gelanceerde MT-09, MT-07 en MT-125 hebben de Japanners nu het doek gelicht van de MT-09 Street Tracker, een speelsere variant op de MT-09, die slechts in beperkte oplage zal worden uitgebracht.

Yamaha 2014_MT09_Street_Tracker_07

We moeten het toegeven, het siert ’s werelds op een na grootste wel om eerst een grote mea culpa te doen voor het feit dat men de afgelopen jaren te weinig nieuws heeft gebracht, maar dat dát binnen afzienbare tijd veranderen zal, om daarna woord te houden door in zeer korte tijd eYamaha 2014 MT09 Street Tracker Yamaha 2014 MT09 Street Tracker
bla
Yamaha 2014 MT09 Street Tracker
bla
Yamaha 2014 MT09 Street Tracker Yamaha 2014 MT09 Street Tracker
bla
en waterval aan nieuwe modellen te lanceren. En met nieuw bedoelen we ook écht nieuw, geen bestaand model waarvan de bevestigingsbout van de rechter voetsteun is aangepast.

Als eerste model werd halverwege vorig jaar de MT-09 geïntroduceerd, een motor op basis van het op de Intermot in Keulen gepresenteerde nieuwe driecilinder motorblok. Vanaf het begin werd door Yamaha duidelijk gemaakt dat de MT-09 slechts het eerste model van velen zou zijn die binnen afzienbare tijd zouden volgen.

De nieuwe MT-modellen lijn is geïnspireerd op ’The Dark Side of Japan’, voor motorrijders die niet op een eenheidsworst willen worden gezien, maar op zoek zijn naar pure emotie en individualiteit. En daar is Yamaha zonder meer in geslaagd, de MT modellen hebben zeer zeker een eigen identiteit, wat Yamaha wel eens van het ’een van de Japanners’-juk zou kunnen verlossen.

De laatste toevoering aan de MT familie betreft deze MT-09 Street Tracker, een gewijzigde uitvoering van de MT-09 waarvoor het Yamaha ontwerp team haar inspiratie in de ’dirt track scene’ vond met daar ’street scrambler’ invloeden aan toegevoegd. Uitgerust met een reeks speciaal ontwikkelde onderdelen en voorzien van een matte afwerking moet de MT-09 Street Tracker volgens Yamaha de ideale keuze zijn voor de motorrijder die op zoek is naar een sportieve en verfijnde look met een vleugje vintage.

Bij de Street Tracker is gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde carbon en aluminium onderdelen, waarmee de fiets zich nadrukkelijk van z’n concurrenten moet onderscheiden. ZYamaha 2014 MT09 Street Trackero is aan de voorkant een kort carbonfiber voorspatbord met aluminium accenten aangebracht, terwijl de aluminium nummerplaat boven de koplamp het imago van deze unieke fiets nog verder moet accentueren. Aluminium is ook gebruikt voor de nummerschilden aan beide zijden en de ’cross brace’ op het stuur.

Matte kleuren geven de nieuwe MT-09 Street Tracker een bijzondere uitstraling. Het volledig zwarte frame, het matzwarte driecilinder motorblok voorzien van een bronskleurige cilinderkop, de donkere bronskleurige wielen en de goudkleurige upside down voorvork, geven samen met het gebruik van aluminium en carbon componenten en de hoogwaardige afwerking deze dynamische nieuwe motorfiets een spraakmakende maar bovenal verfijnde uitstraling.

Speciaal voor de Yamaha MT-09 Street Tracker is er een ​​exclusief en bijzonder fraai Akrapovic uitlaatsysteem ontwikkeld. Dit hoogwaardige accessoire biedt een nog grotere hellingshoek dan het standaard uitlaatsysteem en is een perfecte aanvulling op het geïnspireerd beeld van deze levendige en boeiende nieuwe motorfiets.

Yamaha 2014 MT09 Street Tracker

De Yamaha MT-09 Street Tracker is in zeer beperkte oplage leverbaar vanaf september 2014. De adviesverkoopprijs van de Yamaha MT-09 Street Tracker zal in een later stadium bekend gemaakt worden.