Zoeken

Yamaha nieuws 2011

1 september 2010

Voor het échte motornieuws zullen we moeten wachten tot de Intermot in Keulen, maar Yamaha heeft al een klein tipje van de sluier opgelicht voor wat we het komende jaar van het merk met de gekruiste stemvorken kunnen verwachten.

2011_Yamaha_XTZ1200.jpg

Het voor Yamaha waarschijnlijk belangrijkste nieuws is de komst van de 'gewone' productieversie van de XT1200Z Super Ténéré, waarvan dit jaar de in een beperkte oplage geproduceerde 'First Edition' werd gelanceerd. Naast de twee dit jaar gelanceerde kleuren Viper Blue en Silver Tech zal de motor het komend jaar ook in Midnight Black worden uitgebracht. In tegenstelling tot de First Edition zal de 2011 Super Ténéré geheel standaard op de markt worden gezet, waarbij alle opties als accessoire leverbaar zullen zijn.

2011_Yamaha_XTZ660A.jpg

Ander nieuws voor 2011 betreft de XT660Z Ténéré, die vanaf volgend jaar ook met ABS zal worden uitgevoerd. Het dit jaar op de Super Ténéré geintroduceerde Unified Brake System zal het komend modeljaar ook zijn intrede gaan vinden in het cruiser segment, zowel de XVS1300A alsmede de XV1900A Midnight Star zullen met het remsysteem worden uitgerust.

2011_Yamaha_XV1900A.jpg

Meest ingrijpend zijn misschien nog de aanpassingen die Yamaha voor 2011 heeft gedaan aan de WR125X supermotard. De motor is voor het komend seizoen voorzien van een significant lager zadel dat tevens is voorzien van een zachtere foamvulling, een nieuwe voorvork een een aangepaste zijstandaard.

2011_Yamaha_WR125X.jpg

Met dit nieuws zullen we het voorlopig dus even mee moeten doen. Als laatste heeft Yamaha tevens de nieuwe kleurstellingen voor het komende modeljaar bekend gemaakt, maar daar konden we niets opzienbarends in ontdekken.