Zoeken

Yamaha lanceert XV950

4 juli 2013
Enkele maanden geleden werd de komst van de motoren nog in alle toonaarden ontkend, maar na een succesvolle launch in de Verenigde Staten heeft Yamaha de Bolt en Bolt R nu ook in Europa op de markt gezet, onder de naam XV950 en XV950R. Beide modellen zullen vanaf september dit jaar leverbaar zijn.

Yamaha Star_Bolt_1

De Bolt en Bolt R, excuses… XV950 en XV950R, zijn back-to-basic cruises waarmee Yamaha een jonger publiek hoopt aan te spreken. De motoren kenmerken zich door een minimalistische styling, waarbij het motorblok centraal moest komen te staan. Beide modellen zijn voorzien van een volledig nieuw stalen dubbel wiegframe, zonder een apart subframe. De korte wielbasis (1.570 mm) moet voor maximale wendbaarheid in een stedelijke omgeving zorgen. De telescopische voorvork (Ø 41 mm) in combinatie met de twee schokdempers achter complimenteren de traditionele look van de XV950-modellen, waarbij de XV950R van twee ‘piggy-back’ schokdempers is voorzien.

Om de “no-nonsense” uitstraling nog meer te benadrukken maken de XV950-modellen gebruik van nieuw ontworpen 12-spaaks gegoten wielen vóór en achter. Het geheel biedt de optimale balans tussen prestaties, grip en het gevoel van het wegoppervlak. De XV950® is volgens de Japanners een pure motorfiets die Yamaha's legendarische erfgoed, alsmede zijn traditionele styling, vertegenwoordigd.

De XV950R zal leverbaar zijn in twee kleuren, te weten Matt Grey en Camo Green. De XV950 zal leverbaar zijn in twee kleuren, te weten Competition White en Midnight Black. Beide modellen zijn leverbaar vanaf eind september 2013.