Zoeken

Yamaha lanceert FZ1 SP

11 maart 2011
Nadat Yamaha Nederland al eerder voor modeljaar 2011 een vijftal unieke Limited Editions op de markt had gezet is daar recentelijk nog een zesde model aan toegevoegd: de FZ1 SP. De FZ1 SP is volgens Yamaha een ultra-complete versie met accenten die verwijzen naar Yamaha's roemruchte 50-jarige geschiedenis in de motorsport.

yamaha-fz1-sp-01

Dat Yamaha geen woord gelogen heeft door de FZ1 SP als ultra-compleet te omschrijven blijkt uit de lange lijst met accessoires die op de standaard al niet bepaald misselijke fiets. Om te beginnen de Akrapovic einddemper met bijpassende R&G ophangbeugel, die niet alleen een stuk beter oogt dan de standaard uitvoering maar bovendien volgens Yamaha over een sublieme sound moet beschikken. Van het Italiaanse topmerk Barracuda kwam een zwart stuur, compleet met stuurklemmmen, stijlvolle spiegels, handvatten, stuureinden en de uiterst stijlvolle en praktische verstelbare en vouwbare rem- en koppelingshendel.

Nog niet genoeg? Uit de zeer uitgebreide accessoirecatalogus van Yamaha kwamen een fraaie kentekenplaathouder, zwarte LED knipperlichten, valblokken, tankpad en een seat cover voor de passagiersplaats. Om het geheel een extra onderscheidende factor te geven, is de “speedblock” kleurstelling een subtiele verwijzing naar de 50-jarige racegeschiedenis van Yamaha. Daarbij horen ook de extra aanduidingen op de velgen en het speciale FZ1 SP-logo op het dashboard.

yamaha-fz1-sp-02yamaha-fz1-sp-03
yamaha-fz1-sp-04

De consumenten adviesprijs van de extra accessoires en het exclusieve uiterlijk ligt op ongeveer € 3.300, maar de meerprijs van de FZ1 SP is slechts € 1.500. Hiermee komt de consumenten adviesprijs op € 14.999,00.