Zoeken

Yamaha lanceert Fazer8 Sport Tour

4 april 2014
Na enkele jaren een gekuipte GT versie te hebben gevoerd heeft Yamaha nu een Sport Tour versie van de Fazer8 op de markt gezet. De Fazer8 ST is een aangeklede versie van Yamaha's populaire viercilinder naked bike, die voor een meerprijs van € 500 per direct leverbaar is.

Yamaha 2014 Fazer8 Sport Tour

We zouden haast denken dat men bij Yamaha onze bevindingen van de Fazer8 GT twee jaar geleden ter harte heeft genomen. Het voor zover wij kunnen ontdekken enige verschil tussen die Fazer8 GT en de nu gelanceerde Fazer8 Sport Tour is de volledige stroomlijn van de GT die nu het veld weer heeft moeten ruimen. De stroomlijn die naar ons idee verantwoordelijk leek te zijn voor de warmteontwikkeling van de fiets destijds.

De Fazer8 Sport Tour ABS is standaard voorzien van SW Motech zadeltassen en tal van originele Yamaha accessoires, waaronder een eenvoudig demonteerbare tanktas, FZ8 tankpad, middenbok, valblokken, comfortverhogend windscherm, 12 volt outlet en GPS-houder. De fiets is per direct leverbaar in de kleuren Midnight Black, Competition White en Race Blu en heeft een adviesverkoopprijs van € 11.299.