Zoeken

Yamaha lanceert D'elight 125cc scooter

23 juli 2013
Voor modeljaar 2014 heeft Yamaha de lancering aan van een nieuw model motorscooter, de nieuwe D'elight, aangekondigd. De D'elight is volgens Yamaha een aantrekkelijke, compacte en betaalbare motorscooter in het 125cc-segment die een concurrerende prijs combineert met modieus design, lage onderhoudskosten en een zeer efficiënt brandstofverbruik.

Yamaha D-elight_2014_01

De vraag naar 125cc motorscooters zal volgens Yamaha de komende jaren gestaag gaan toenemen, aangespoord door factoren zoals de stijgende brandstofkosten, de verslechterende binnenstedelijke infrastructuur en niet te vergeten het dit jaar gelanceerde A1 rijbewijs. De nieuwe D'elight is ontwikkeld voor klanten die een stijlvolle, praktische en betaalbare oplossing voor hun dagelijkse transportbehoefte willen.

Eén van de belangrijkste aspecten van de nieuwe D'elight is volgens Yamaha dat het één van de lichtste en meest compacte scooters in zijn klasse is, waardoor deze bij uitstek geschikt is voor stedelijk woon-werkverkeer, waar wendbaarheid en gebruiksgemak zeer belangrijke en gewenste eigenschappen zijn. Yamaha D-elight_2014_02Yamaha gaat zelfs een stap verder door te stellen dat de D'elight zo licht en compact is gemaakt, dat zijn totale gewicht en afmeting meer gemeen hebben met de huidige 50cc scooters.

Volgens Yamaha heeft mede door het gebruik van bewezen en efficiënte technologie de nieuwe D'elight ook nog een zeer concurrerende prijs, waardoor de nieuwe D'elight één van de zuinigste vormen van individuele mobiliteit moet zijn. Dit alles, samen met het naar eigen zeggen ultracompacte, wendbare chassis, maken de D'elight een zeer aantrekkelijk model voor nieuwe en bestaande motorscooterrijders.

Het hart van deze nieuwe lichtgewicht motorscooter is een stille, zuinige luchtgekoelde 114cc eencilinder viertaktkrachtbron die gebruikt maakt van de YMJET-FI technologie. Technisch gesproken, gebruikt dit systeem naast de normale luchtinlaat een ​​extra luchtinlaat, hierdoor ontstaat een betere menging van de brandstof en lucht zodat er een efficiëntere verbranding wordt gecreëerd. Het voordeel van dit doordachte en effectieve systeem is een lager brandstofverbruik en minder schadelijke uitstoot.

De carrosserie moet de berijder meer dan een uitstekende bescherming bieden, evenals een ruime zitpositie, terwijl de comfortabele buddyseat en de degelijke handgreep de klassieke stijl nog meer accentueren. De op het stuur gemonteerde koplamp, evenals het hoge voorspatbord en het in retro-design uitgevoerde analoge instrumentenpaneel onderstrepen het '60 jaren gevoel.

Zo ook het geïntegreerde achterlicht, de richtingaanwijzers achter als de ‘flush-fitting’ gestroomlijnde knipperlichten vóór. Voor extra gemak is de D'elight uitgerust met een klein handschoenenvak op kniehoogte, evenals een helmhaak en uitklapbare voetsteunen voor de passagier.

De nieuwe Yamaha D'elight is beschikbaar in de kleuren Milky White, Midnight Black en Magnetic Bronze en leverbaar vanaf eind augustus 2013. Hoeveel de scooter moet gaan kosten is nog niet bekend.