Zoeken

Yamaha geeft XJ6 update voor 2013

31 augustus 2012
Drie jaar na de hergeboorte van de XJ6 heeft Yamaha de populaire instapper een eerste update gegeven. Hoewel de door Yamaha vrijgegeven waslijst aan veranderingen niet gering is, zul je toch goed moeten kijken om de verschillen te kunnen ontdekken.

Yamaha_XJ6N_2013_2

Als enige van de drie modellen leverbaar in zwart


Als er een motor is die ons aangenaam wist te verrassen, dan is dat ongetwijfeld de wedergeboorte van Yamaha's XJ6 geweest. Ooit neergezet als een lowbudget fiets zonder enige opsmuk of technische tamtam was de nieuwe XJ6 prijstechnisch nog steeds van hetzelfde niveau, maar ditmaal voorzien van een technisch geavanceerd motorblok dat ooit dienst deed in de R6 en een goed rijwielgedeelte dat ons deed afvragen of Yamaha hier geen broedermoord met de -duurdere- FZ6 aan het plegen was.

Yamaha_XJ6N_2013_1Yamaha_XJ6N_2013_3

De XJ6 was in eerste instantie alleen leverbaar in naakte en halfkuip trim, welke de naam XJ6 Diversion had gekregen, later gevolgd door een volledig gekuipte versie die Diversion F werd genoemd. Drie modellen in het betaalbare segment, waar ooit Suzuki's Bandit 650 in regeerde. Een model dat vreemd genoeg door Suzuki juist uit productie werd gehaald.

Voor 2013 heeft Yamaha de drie modellen uit de XJ6 serie een eerste update gegeven. Meest ingrijpend zijn de aanpassingen die aan de naakte versie zijn doorgevoerd, daar zijn de zijpanelen opnieuw vormgegeven en heeft de fiets een andere koplampunit aangemeten gekregen.

Yamaha_XJ6_Diversion_2013_2Yamaha_XJ6_Diversion_2013_1

Verder zijn bij alle drie de modellen de handgrepen voor de duopassagier aangepast, hebben de fietsen een nieuw instrumentarium gekregen met LED verlichting, is het zadel van een nieuwe hoes voorzien, hebben de knipperlichten heldere glazen gekregen, zijn zwarte accenten op de tankdop aangebracht en is de kettingspanner van een interne indicator voorzien.

Yamaha_XJ6_DiversionF_2013_2Yamaha_XJ6_DiversionF_2013_1

De XJ6N zal het komende seizoen in twee kleuren (Midnight Black, Competition White) verkrijgbaar zijn, de Diversion en Diversion F zullen alleen in het wit leverbaar zijn. Hoeveel de fietsen moeten gaan kosten en vanaf wanneer ze bij de dealer staan, is nog niet bekend.