Zoeken

Yamaha gaat retro modellen introduceren?

1 augustus 2013
Yamaha heeft plannen om een aantal iconische modellen, waaronder de XT500, opnieuw uit te brengen, zo is deze week Motorcycle News te lezen. Volgens onze Britse collega's heeft Yamaha de plannen tegenover MCN bevestigd.

Yamaha XT500

De successen in de autobranche, waar modellen als de Mini Cooper en de Fiat 500 haast niet aan te slepen zijn, heeft Yamaha ongetwijfeld tot het denken gezet om ook iconen van weleer een nieuw leven in te blazen. Het eerste model dat door Yamaha al is bevestigd is de SR400, de kleinere versie van de uit 1978 stammende SR500 die speciaal voor de Japanse markt werd gebouwd en in Japan nog steeds leverbaar is.

Eerder dit jaar werd door Yamaha bekend gemaakt dat de SR400 in 2014 ook in Europa op de markt zal worden gebracht, nieuw is dat volgens Motorcycle News ook de XT500 een nieuw leven in zal worden geblazen. De XT500 werd door Yamaha in 1975 uitgebracht en wordt tot op de dag van vandaag gezien als de oervader van de offroad/allroad generatie. De motor was tot 1990 leverbaar, gezien het succes van de huidige allroads zou een herintroductie van de XT500 best wel eens een kassucces voor Yamaha gaan worden.

Naast de XT500 rept Motorcycle News ook over de RD350, maar dat lijkt ons erg onwaarschijnlijk. De steeds strenger wordende milieu eisen hebben de tweetakt langzaam maar zeker de nek om gedraaid, waardoor de nieuwe RD350 onmogelijk aan de strenge Euro norm zal kunnen voldoen. Tenzij men bij Yamaha een konijn uit de hoge hoed heeft weten te toveren, wat we alleen maar kunnen hopen. Een nieuwe RD350 zou, net als de XT500, best wel eens een verkoopsucces kunnen zijn.

Bron: MCN