Zoeken

Yamaha gaat one-off YZF-R1 Ago veilen

16 december 2011
Yamaha Nederland heeft een wel heel erg bijzondere uitvoering van haar vlaggenschip op supersport gebied, de YZF-R1, uitgebracht: de YZF-R1 Agostini. Deze one-off edition is echter niet gewoon bij de dealer te koop, maar zal volgend jaar op een speciaal daarvoor in het leven geroepen website ten bate van het goede doel worden geveild.

Yamaha_YZF-R1_Ago_2012_01

Yamaha_YZF-R1_Ago_2012_05Met de veiling van een unieke, door 15-voudig wereldkampioen Giacomo Agostini gesigneerde, Yamaha YZF-R1 Superbike motorfiets ondersteunen het Japanse motormerk en de Italiaanse race-legende de StichtingPapageno. Voorafgaand aan het door het Hilton Hotel Amsterdam en de Hilton Foundation aangeboden 1e Papageno Gala, werd door motorlegende “Ago” en dirigent Jaap van Zweden de unieke motorfiets onthuld en tevens de speciale website geopend, waarop deze bijzondere veiling zal plaatsvinden.

In samenwerking met het grootste online veilinghuis van Nederland, BVA-Automotive, kan op 26 februari 2012 kan op deze speciale motorfiets geboden worden. Niet geheel toevallig is www.R1-Agostini.nl deze schitterende machine bekeken worden. Vanaf zondag 12 februari tot en met zondag Yamaha_YZF-R1_Ago_2012_04deze dag de laatste dag van de MOTORbeurs in Utrecht.

De voor de actie opgebouwde Yamaha YZF-R1 Agostini is een speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Special Edition, de hoogste bieder krijgt een dan ook zéér exclusieve motorfiets in handen. Naast de one-of-a-kind “AGO” kleurstelling draagt deze superbike de handtekening van de legendarische coureur en ook nog een ruim aantal “Special Parts”, waaronder een AGV Ago Replica helm, die de exclusiviteit van deze unieke motorfiets verder onderstrepen.

Yamaha_YZF-R1_Ago_2012_03

Arno Sunnotel, President Yamaha Motor Nederland, over de veiling:
De Stichting Papageno doet fantastisch werk voor autistische kinderen. We zijn dan ook blij hiermee te kunnen helpen, ook omdat Giacomo Agostini zelf zo enthousiast over het project is. “Ago” is in de motorwereld een levende legende, zijn 15 wereldtitels zijn ongeëvenaard. Hij is dan ook een ideaal boegbeeld voor deze actie. Ook willen we onze partners AGV, BVA Automotive & GK Design bedanken voor hun bijdrage om dit te realiseren.

Jaap van Zweden:
Wij zijn als stichting erg erkentelijk voor de moeite die alle betrokkenen genomen hebben om grotere bekendheid voor de Stichting Papageno te bewerkstelligen en fondsen te verwerven om meer projecten op te zetten voor kinderen met autisme.

Yamaha_YZF-R1_Ago_2012_06

Stichting Papageno
Ruim veertien jaar geleden hebben de wereldberoemde dirigent Jaap van Zweden en zijn echtgenote Aaltje de Stichting Papageno opgericht, met als doel gezinnen met een of meerdere kinderen met autisme te ondersteunen. Hieruit resulteerden programma's zoals 'Muziektherapie' en 'MuziekMakers' met professionele muziektherapeuten en muzikanten. Daarnaast is er het kunst-educatieproject 'Ontmoeten', waar kinderen met autisme zelf theaterproducties ontwikkelen, samen met een orkest en kunstenaars muziektheaterproducties. Meer informatie over de Stichting Papageno vindt u op www.stichtingpapageno.nl