Zoeken

Yamaha gaat motoren van India naar Japan exporteren

27 juli 2012
Yamaha gaat voor het eerst in de geschiedenis in India geproduceerde motorfietsen naar Japan exporteren. In totaal 300 stuks van de in India razend populaire R15 worden naar Japan verscheept om te onderzoeken of er in eigen land een markt is voor dit soort motorfietsen.

Yamaha_YZF_R15

Eerder deze week al was Yamaha in het nieuws gekomen met het bericht dat het merk de intentie heeft meerdere 250cc modellen in India te willen lanceren, waaronder een opgeboorde versie van de YZF-R15 'supersport'. Yamaha gaat echter ook onderzoeken in hoeverre de in India populaire 150cc ook in eigen land aftrek zal vinden.

Om dat te onderzoeken heeft Yamaha nu 300 stuks van de YZF-R15, die door India Yamaha Motor in Surajpur zijn geproduceerd, vanuit India naar Japan geëxporteerd. Mocht de fiets in Japan goed worden ontvangen, dan zullen andere in India geproduceerde modellen als de FZ16 naked volgen.

Mochten de in India geproduceerde fietsen in Japan goed aanslaan, dan zal dat Yamaha geen windeieren leggen. De YZF-R15 gaat in India voor het luttele bedrag van 115.000 Indian Rupees (€ 1.700) over de toonbank, terwijl dezelfde fiets in Japan maar liefst 342.00 Yen (€ 3.550) moet gaan kosten.