Zoeken

Yamaha breidt Tenere familie uit met 3 modellen

21 februari 2012
Yamaha heeft haar XT660Z Ténéré familie uitgebreid met een drietal nieuwe modellen, de Ténéré Explorer, de Ténéré Urban Explorer en de Ténéré Non-ABS. Drie modellen die volgens Yamaha zijn ontwikkeld voor echte avonturiers nog meer slimme keuzes te kunnen maken.

XT660Z Ténéré Explorer ABS

Yamaha_XT660Z_Explorer_01

Ondanks dat de XT660Z Ténéré inmiddels een oudgediende begint te worden mag de motor nog steeds op een behoorlijk schare fans rekenen.  De motor kent zijn oorsprong sinds de vroege jaren van de Dakar rally, waarna de XT typeaanduiding synoniem stond voor avontuurlijk motorrijden en de XT500 tot een cultstatus werd verheven.

De XT660Z Ténéré Explorer is ontwikkeld voor de veeleisende kilometervreter. De fiets is voorzien van een uitgebreid accessoirepakket, waaronder een Zumo 220 navigatiesysteem, handvatverwarming, handbescherming incl. Handkappen, een middenbok, aluminium carterbescherming, aluminium zijkoffers compleet met luxe binnentassen en een acculader.

Yamaha_XT660Z_Explorer_03Yamaha_XT660Z_Explorer_04
Yamaha_XT660Z_Explorer_07Yamaha_XT660Z_Explorer_08

Hiermee moet de Explorer volgens Yamaha het Spartaanse imago van de XT ontstijgen, zonder in te leveren op zijn allroad capaciteiten en het vermogen eindeloos door te gaan. De Explorer wordt verder afgemaakt met een speciaal zadel dat van exclusief Explorer logo is voorzien.

De XT660Z Ténéré Explorer ABS is leverbaar in de kleuren Competition White en Midnight Black en heeft een adviesverkoopprijs van € 10.499.

XT660Z Ténéré Urban Explorer ABS

Yamaha_XT660Z_Urban_Explorer_01

Voor die motorrijders voor wie de Explorer een beetje te veel van het goede is, heeft Yamaha de Urban Explorer op de markt gezet. Waar de Explorer is bedoeld voor de lange afstandsrijder is de Urban uitvoering meer voor in de stad ontwikkeld. Of om op een snelle manier tijdens de splits van A naar B te komen.

De Urban Explorer is voorzien met door Yamaha tot comfortverhogende bestempelde accessoires voorzien als handkappen, handvatverwarming, een Zumo 210 navigatiesysteem en een praktische topkoffer. Ook is bij de Urban versie een speciaal zadel terug te vinden waarin het Urban Explorer logo is terug te vinden.

Yamaha_XT660Z_Urban_Explorer_05Yamaha_XT660Z_Urban_Explorer_08

De XT660Z Ténéré Urban Explorer ABS is leverbaar in de kleuren Competition White en Midnight Black en heeft een adviesverkoopprijs van € 9.899.

XT660Z Ténéré Non-ABS

Yamaha_XT660Z_01

Voor de hardcore allroadrijders, die vooral tijdens ritten op losse ondergrond ABS maar als onnodig kwaad bestempelen, heeft Yamaha besloten voor 2012 de niet ABS versie weer in het gamma op te nemen. Deze uitvoering is alleen verkrijgbaar in de kleur Matt Grey en heeft een adviesverkoopprijs van € 8.499.