Zoeken

Yamaha Bolted Madness volgens Roland Sands Design

7 augustus 2013
De Yamaha Bolt is nog maar amper op de markt, of de Amerikaanse ontwerper Roland Sands heeft er al een special van gemaakt. De door Sands tot Bolted Madness gedoopte fiets houdt volgens de ontwerper het midden tussen een café- en een flattrackracer.

Roland Sands_Design_Yamaha_Bolt_01

Aan de oorspronkelijke Yamaha Bolt, die in Europa onder de naam XV950 op de markt is gezet, hoefde maar weinig te worden aangepast om de sportster tot een flattrack racer om te bouwen. Het motorblok, frame en de tank bleef origineel, naast dat de verlichting werd gedemonteerd werden 19" wielen met flattrack banden toegepast, kreeg de motor een andere zit, grote nummerplaten aan de zij- en voorkant van de fiets en een RSD uitlaatsysteem, voetsteunen en stuur.

En daar hield de waslijst aan aanpassingen grotendeels mee op. Opmerkelijk, hoe met minimale verschillen Sands er toch weer in is geslaagd een compleet andere fiets neer te zetten. Volgens Sands kan de Bolted Madness, die naar onze mening nu een pure flattrackracer uitstraling heeft, met een paar onderdelen binnen no-time in een caféracer worden getransformeerd.

Roland Sands_Design_Yamaha_Bolt_03
Roland Sands_Design_Yamaha_Bolt_04 Roland Sands_Design_Yamaha_Bolt_02

Bron: RSD