Zoeken

Watergekoelde opvolger BMW R1200GS opnieuw gespot

2 januari 2012
BMW's watergekoelde opvolger van de huidige R1200GS is opnieuw gespot tijdens testwerkzaamheden. De motor, die door onze Amerikaanse collega's tot R1250GS is gedoopt, lijkt daarmee steeds dichter bij de productiefase te komen.

BMW_R1250GS_2013_01

In augustus afgelopen jaar nog verspreidde een eerste goede beeld van de watergekoelde GS in sneltreinvaart via het internet. Dachten we destijds echter nog dat de motor al op de EICMA in Milaan het afgelopen jaar zou worden gepresenteerd, is het nu aannemelijk dat de Duitsers hiervoor de Intermot in Keulen dit jaar hebben ingepland.

De nieuwe GS is voorzien van waterkoeling, waarmee de motor ook naar de toekomst gezien klaar zijn zijn voor de steeds strenger wordende emissie-eisen. Opmerkelijk aan de fiets is de cardanaandrijving en het uitlaatsysteem, dat bij de nieuwe fiets van kant hebben gewisseld. Ook zijn bij de fiets nu voor het eerst radiale remklauwen toegepast.

BMW_R1250GS_2013_02BMW_R1250GS_2013_03

Hoewel de fiets  qua design maar weinig grote verschillen met het huidige model lijkt te hebben, is in de foto toch duidelijk de LED verlichting te herkennen. Het is echter niet ondenkbaar dat BMW, om het werkelijke gezicht van de fiets te verhullen, de nieuwe GS van oud -maskerend- plaatwerk heeft voorzien.

bron: AVrider