Zoeken

Vyrus lanceert 984 Ultimate Edition

10 oktober 2012
Alsof er van de standaard versie karrenvrachten vol van werden verkocht heeft het Italiaanse Vyrus heeft een gelimiteerde versie van de 984 C3 2V op de markt gezet. De 984 Ultimate Edition onderscheidt zich van de standaard fiets door toepassing van nog meer exclusieve onderdelen.

Vyrus_984_UE

Het klonk op z'n zachtst gezegd een beetje vreemd toen ons op de redactie het bericht bereikte dat het kleine Italiaanse Vyrus een gelimiteerde versie van haar 984 C3 had ontwikkeld. Hoeveel exclusiever kan een gelimiteerd model zijn bij een merk dat jaarlijks maar een handjevol motoren weet te produceren.

Mocht het je even ontgaan zijn, het in Rimini gevestigde bedrijf ontwikkelde samen met het eveneens in Rimini gevestigde Bimota in de jaren '90 van de vorige eeuw de Tesi, een spraakmakende motor die van naafbesturing was voorzien. Nog voor het project was uitontwikkeld ontstond er een breuk tussen de beide bedrijven en besloot Vyrus het project onder eigen naam voort te zetten.

De huidige line-up van Vyrus omvat twee modellen, de 984 C3 tweeklepper en de 985 C3 vierklepper. Ook was er enkele jaren geleden sprake van een turbo-aangedreven uitvoering van de vierklepper, waarmee het de krachtigste motor met de meest extreme gewicht/pk verhouding, maar die versie is nooit in productie genomen.

Wel heeft Vyrus nu dus een Ultimate Edition uitgebracht van de 984 C3, die zich vooral onderscheidt door toepassing van duurdere onderdelen, waaronder bijvoorbeeld de Öhlins vering. Bovendien kan de fiets nog verder worden gedepersonaliseerd, door toepassing van Carbon of Magnesium waar dit nog niet werd toegepast. Alsof dat bij de gewone versie niet zou kunnen…