Zoeken

Vyrus C3 4V 987 Yellow Fever

23 februari 2010

Hij is vanwege z'n naafbesturing technisch bezien al een unieke verschijning, maar het is vooral zijn nogal opmerkelijke uiterlijk wat de Vyrus C3 4V 987 tot een extravagante verschijning maakt. Voor de fans van iets minder extreem ontwierp Oberdan Bezzi de Yellow Fever.

Vyrus_987_Yellow_Fever.jpg

Hoewel het ontwerp niet meer is dan een hersenspinsel van Italiaans ontwerper Oberdan Bezzi is het idee achter dit dubbel ontwerp geeneens zo verkeerd. Een iets minder extravagante uitvoering van de 185 Pk sterke, door Ducati's 1198 Testastretta L-Twin aangedreven, C3 4V 987 als deze Yellow Fever zou een welkome aanvulling kunnen zijn op de Vyrus lineup.

De 987 Yellow Fever werd door Bezzi ontworpen een afgeleide van de 987 Superbike, een rasechte superbike waarmee de in Rimini gevestigde fabrikant zou kunnen deelnemen aan het WK Superbike. Hetgeen op zich geeneens een verkeerde gedachte is. Al eerder nam het eveneens in Rimini gevestigde Bimota, waar deze Vyrus oorspronkelijk als Tesi werd geproduceerd, deel aan het prestigieuze kampioenschap.

Vyrus_987_Superbike.jpg

Of Bezzi's ontwerp het daadwerkelijk tot de productiefase zal bregen zal de toekomst ons leren, maar wat ons betreft krijgt het zondermeer een thumbs up.