Zoeken

Video: topsnelheidsrun 2011 ZX-10R

20 december 2010

Potentiële klanten zullen voorlopig nog moeten wachten voordat de nieuwe ZX-10R weer voor verkoop wordt vrijgegeven, maar kunnen inmiddels wel genieten van een topsnelheidsrun die een Amerikaan met de nieuwe Ninje vechter wist te maken.

Kawasaki_2011-ZX-10R.jpg

De nieuwe ZX-10R is het onderwerp van gesprek geworden sinds Kawasaki vorige week middels nogal geheimzinnige communicatie de verkoop van de nieuwe ZX-10R wereldwijd stillegde en reeds verkochte motoren terugnam. Hoewel Kawasaki nog steeds angstvallig de lippen op elkaar houdt voor wat betreft de omvang van het 'technisch defect', gaat in de wandelgangen inmiddels het hardnekkige gerucht dat de problemen in 'versnelde slijtage van motorblok onderdelen' zou zitten. Zo zouden Amerikaanse eigenaren die de fiets reeds hadden gekocht, voordat de melding kwam dat de fiets met volledige terugbetaling van het aankoopbedrag terug naar Kawasaki moest, al bericht hebben gehad de fiets niet boven de 6.000 toeren te rijden.

Een vermeende oproep waar deze eigenaar geen boodschap aan heeft gehad, getuige zijn op YouTube geplaatste video waar een topsnelheidsrun wordt gedaan op de openbare weg. De ZX-10R tipt in de video een topsnelheid van 187 mijl per uur, da's 300,9 km/u, terwijl hij langzaam rijdend verkeer inhaalt.

Nu maar hopen voor de desbetreffende man dat zijn video niet door de Amerikaanse politie wordt ontdekt.