Zoeken

Vicente SR400 Board Tracker: Franse Vintage

10 maart 2010

Ze lijken de laatste tijd als paddestoelen uit de grond te schieten, ontwerpers die hun fantasie de vrije loop hebben gegeven en hun creaties via het Internet wereldkundig maken. Zo ook Jean François Vicente, die een vintage custom heeft ontworpen op basis van Yamaha's SR400.

Vicente_SR400.jpg 

Het interesante ontwerp, dat in eerste instantie veel weg lijkt te hebben van de modellen van het Britse Mac Motorcycles, is volgens Vicente een motor zoals een motor oorsponkelijk was bedoeld. Twee wielen, een benzinetank, een stuur en een zadel, en uiteraard een frame om alle onderdelen met elkaar te verbinden.

Bij het 'design boven functionaliteit' ontwerp concentreerde Vicente zich op een lage en ranke motor die tot het extreme moest worden uitgekleed. De SR400 Board Tracker, zoals deze creatie door Vincente is genoemd, moet volgens de Fransman de meest ultieme cafe racer zijn. De motor werd ontworpen rondom het Yamaha eencilinder motorblok van de SR400 of SR500.

Hoewel het slechts een computer ontwerp betreft, zijn een aantal interessante zaken terug te vinden in het ontwerp, waaronder een uit hydrogevormde titanium plaatwerk gevormde tankzit combinatie, die tevens als framekoker dienst doet, een carbon voorvork en een eveneens hydrogevormde korte uitlaat. De achterbrug is van het type hard-tail, waardoor we wel vraagtekens zetten bij de rijeigenschappen van de fiets. 

 Bron: Vicente Design