Zoeken

Vespa Primavera: elegantie en stijl van de 946

8 november 2013
Op de EICMA in Milaan heeft Vespa het doek van de nieuwe Primavera getrokken, een scooter die volgens de Italianen de elegantie en stijl van de nieuwe Vespa 946 moet hebben geërfd, zonder het comfort en de dagelijkse bruikbaarheid uit het oog te verliezen.

Vespa Primavera

Een kenmerkende stijlfeature van de nieuwe Primavera is de omega-vormige centrale uitsparing voor de benen, die niet alleen de rijpositie van de bestuurder moet hebben verbeterd, maar waarmee Vespa tegelijkertijd ook terug wil blikken op het succesvolle design van de ‘Vespini’ uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw.

Qua kleurstellingen blikt Vespa met de Primavera eveneens terug op het rijke verleden van het merk. De stijlvolle Primavera-kleuren (MonteBianco White, Blue Midnight, Dragon Red, Crete Senesi Brown, Marechiaro Light Blue en Vulcan Black) vormen een speels contrast met de drie exclusieve zadelkleuren, met nieuwe kleurcombinaties tot gevolg die de stijl van de Primavera nog meer kracht bijzetten.

De Vespa Primavera gaat de Vespa LX vervangen. De scooter zal vanaf eind november in de Benelux leverbaar zijn, in 50cc (zowel in 25km als in 45km uitvoering) én als 125cc motorscooter.