Zoeken

Vernieuwde KTM 1190 Adventure gespot

16 juni 2014
De motor is nog maar een jaar op de markt, maar een nieuwe versie van de KTM 1190 Adventure is recentelijk tijdens testwerkzaamheden op Tenerife in het wild gespot. Naar verwachting zal de motor al het komend seizoen door KTM worden gelanceerd.

KTM 2015 1190 Adventure

Dat KTM al het volgend seizoen met een grote update voor de 1190 Adventure komt, ligt volgens de geruchten in het feit dat de Oostenrijkers het verschil tussen de Adventure en de Adventure R zou willen vergroten, door de standaard versie wat meer als Reise Enduro neer te zetten. Ofwel: meer comfort, wat door de beelden van de op Tenerife gespotte fiets duidelijk wordt ondersteund.

De beelden van de 1190 Adventure tonen een beduidend groter windscherm, een gewijzigde kuip, andere zijpanelen met grotere luchtdoorlaten, valbeugels en een grotere benzinetank. Zaken die voor een betere bescherming moeten zorgen en de motor geschikter moeten maken voor het lange-afstandswerk.

KTM 2015 1190 Adventure

Hoewel volgens de geruchten de gespotte fiets een opvolger van de huidige 1190 Adventure is, is dat nog maar de vraag. Het zou maar zo kunnen zijn dat KTM de huidige Adventure en Adventure R met een Adventure Touring gaat uitbreiden.