Zoeken

Tweede schets Honda V4X vrijgegeven UPDATE

19 oktober 2010

Na vorige week een eerste schets van haar ophanden zijnde nieuwe 'Crossover Adventure' te hebben gepost heeft Honda een tweede schets vrijgegeven van de fiets, die op de EICMA in Milaan zal worden onthuld.

Honda_V4X.jpg 

Deze tweede schets geeft een duidelijk beeld van het neusje van de nieuwe fiets, die naar verwachting de inmiddels sterk verouderde Varadero zal gaan vervangen en daarbij meer als straatgerichte avontuurlijke fiets zal worden gepositioneerd. De schets leert ons dat de nieuwe fiets een beduidend slankere vormgeving heeft dan de toch wel redelijk forse neus van de VFR1200.

Hoewel volgens de geruchten de fiets zal worden aangedreven door een kleinere versie van de afgelopen jaar in de VFR1200 geïntroduceerde 1.237cc V4, zou de motor best wel eens gezien kunnen worden als tegenhanger van Ducati's Multistrada 1200. Afwachten dus tot de EICMA in Milaan, waar de V4X zal worden onthuld.

Update: persbericht Honda

Honda heeft vandaag een tweede schets vrijgegeven van de midrange crossover motorfiets die het V4 concept verder uitbreidt. Het beeld toont de voorkant van de motor, met een stroomlijn design dat stabiliteit op hoge snelheid verbetert evenals de koeling van het motorblok; en een innovatief zwevend instrumentarium die de meters in het blikveld van de rijder brengt voor verbeterde veiligheid.

Deze crossover is een midrange cilinderinhoud motorfiets - Honda zal tevens op de EICMA in Milaan een nieuw concept onthullen dat gebruik maakt van de 1.237cc V4 die het afgelopen jaar in de VFR1200F voor het eerst werd toegepast, om haar leiderschap in deze evocatieve en krachtige motorconfiguratie verder te bewijzen.

Deze midrange machine is een opwindende nieuwe benadering - een crossover machine die de beste aspecten van twee afzonderlijke motorgeneraties vertegenwoordigd. Het zal de flexibiliteit en opwindende houding van een naked performance machine hebben, met een rechtop zithouding en de ruige verschijning (en design cues) van een advontuurlijke motorfiets.

Met een laag zwaartepunt van een performance motor is het een groot plezier de motor te rijden, en dankzij het brede stuur en rechtop zithouding gemakkelijk te manoeuvreren en comfortabel. Onderzoek had Honda geleerd dat klanten een motor willen die zowel een unieke styling heeft alsmede fun te rijden is in alle omstandigheden het hele jaar door. Honda heeft dit verzoek van de klant nu uitgewerkt.

Het uiteindelijke productiemodel zal voor het eerst worden getoond op de EICMA in Milaan, vanaf 2 november 2010, waar foto's, de datum van productie en beschikbaarheid bij de dealer bekend zal worden gemaakt.