Zoeken

Twee MH900e's op eBay voor $1 miljoen

14 december 2010

Mocht je denken dat € 300.000 zo'n beetje de bovengrens is voor wat een motor zou kunnen opbrengen, ga dan maar eens stevig zitten. Op eBay worden namelijk momenteel twee originele Ducati MH900e motorfietsen aangeboden voor een niet te misselijke vraagprijs van maar liefst 1 miljoen Dollar.

Nu kunnen we ons best wel voorstellen dat een motorliefhebber flink wat geld wil neerleggen voor een unieke motor, zoals de recentelijk door ons gepubliceerde 1929 Brough Superior of de one-of-a-kind Ferrari 900 DOHC, maar één miljoen Dollar voor een Ducati MH900e?

Vooruit, voor dat geld krijg je niet één, maar twee MH900e's, en bovendien heeft de verkoper aangegeven dat 95% van de opbrengst (ten minste $950.000) aan het goede doel zal worden geschonken. De koper kan hierbij kiezen uit Habitat for Humanity in New Orleans, Artsen zonder Grenzen in Haiti, of Feed the Children, maar de voorkeur van de verkoper gaat duidelijk uit naar de eerstgenoemde.

Trek de opbrengst voor het goede doel af van de vraagprijs en er blijft een bedrag over van $50.000 voor twee MH900 Evoluzione's, hetgeen nog geeneens zo'n absurd hoge vraagprijs is voor twee fietsen die nog in nieuwstaat verkeren en waarmee amper is gereden. De vraag is alleen of iemand bereid is $950.000 aan een goed doel te schenken om in bezit van deze twee fietsen te komen.

Gezien het feit dat deze twee fietsen al meermaals op eBay te koop zijn aangeboden zou dat nog best wel eens tegen kunnen vallen.

Link: eBay