Zoeken

Triumph Trophy Tour gespot

23 november 2010

Bij Triumph wordt hard gewerkt aan een nieuwe tourmachine, als tegenhanger van motoren als de BMW K1300GT en Kawasaki 1400 GTR. De motor werd recentelijk door onze Britse collega's van Motorcyclenews in het wild gespot.

Triumph_Trophy_Tour.jpg

Hoewel de engineers bij Triumph al het mogelijke hadden om anoniem te rijden door alle Triumph logo's te verwijderen, was meteen duidelijk het het een nieuwe Triumph betrof. Bij Triumph hield men desgevraagd de lippen stijf op elkaar, maar volgens MCN sprak het kenteken van de motor boekdelen: bij de Britse DVLA kentekenregistratie is het kenteken toegewezen aan een Triumph die is geregistreerd in Hinckey, waar Triumph's fabriek is gevestigd.

Volgens de geruchten wordt de nieuwe tourmachine aangedreven door een nieuw motorblok, dat een grotere cilinderinhoud heeft dan de huidige 1050 driecilinder. Het nieuwe motorblok zal volgens MCN in de toekomst ook zijn weg gaan vinden in een nieuwe Tiger, die het op zal moeten nemen tegen BMW's R1200GS. De uiteindelijke cilinderinhoud van het nieuwe motorblok is nog niet bekend, maar met concurrenten als de K1300GT en 1400 GTR zal de cilinderinhoud waarschijnlijk ten minste 1200 cc bedragen. Volgens insiders kan de cilinderinhoud voor de definitieve versie nog worden vergroot tot 1400cc, mocht dat nodig zijn.

Bron: MCN