Zoeken

Triumph Tiger 1200 opnieuw gespot

13 september 2011
Triumph's opvolger van de huidige Tiger 1050 is opnieuw tijdens testwerkzaamheden gespot. De spionagefoto van de door onze Britse collega's van Motorcyclenews gespotte gesnavelde uitvoering van de nieuwe Adventurer geeft een goed beeld van wat we van de nieuwe Tiger mogen verwachten.

Triumph_Tiger_Adventurer

De motor, die volgens MCN in november door Triumph zal worden gelanceerd, zal worden aangedreven door een nieuwe driecilinder lijnmotor met een cilinderinhoud van rond de 1.200cc en zal goed moeten zijn voor zo'n 140 pk. In tegenstelling tot eerder beeldmateriaal is de nieuwe Tiger inmiddels van een GS-achtige snavelneus voorzien.

Volgens MCN zou Triumph een tweetal uitvoeringen van de nieuwe Tiger op de markt willen zetten, een met snavel en een zonder, maar daarvoor is de keuze van gietwielen voor de meer offroad gerichtte snavelversie niet echt logisch te noemen. Opvallend is trouwens ook de keuze voor cardanaandrijving, daarmee hebben de Britten voor dezelfde strategie als BMW's R1200GS en Yamaha's Super Ténéré gekozen.

De motor zal naar verwachting begin 2012 op de markt worden gezet en zal volgens MCN in Engeland zo rond de £10,500 gaan kosten, zo'n  £500 meer dan het huidige model.

Bron: MCN