Zoeken

Triumph ontwikkelt Adventurer 1200?

9 augustus 2011
Triumph gaat een dikkere versie van de huidige Tiger 1050 op de markt zetten. Tenminste, als we onze collega's van het Britse Motorcyclenews mogen geloven. Volgens MCN is de Adventurer 1200 zelfs al in het laatste prototype stadium, waarna enkel nog testwerk en ontwikkelingsaanpassingen volgen voordat de motor in productie zal worden genomen.

Triumph_Adventurer

Volgens MCN had Triumph met de nieuwe 1200, die door een lezer al in 2009 tijdens testwerkzaamheden was gespot, oorspronkelijk BMW's R1200GS in het vizier, maar zou volgens de laatste geruchten de fiets qua vermogen eerder een antwoord zijn op Ducati's 150 pk sterke Multistrada 1200. Er wordt beweert dat de fiets nagenoeg hetzelfde vermogen zal gaan krijgen, waarbij zelfs wordt gesteld dat door Triumph het vermogen naar beneden is bijgesteld om de motor rijdbaarder te maken.

De nieuwe Triumph Adventurer zal volgens MCN worden aangedreven door een -Triumph traditiegetrouw - driecilinder lijnmotor waarvan de cilinderinhoud wordt geschat tussen de 1.150 en 1.180 cc. Naar schatting zal de motor meer dan 140 pk aan vermogen hebben, waarbij het vermogen via cardanaandrijving aan het enkelzijdig opgehangen achterwiel zal worden overgedragen.

De foto laat volgens MCN zien hoe de motor er uit zal komen te zien. Naast de gespotte versie met laag voorspatbord zou Triumph ook nog een versie met een hoog 'snavel' spatbord op de markt gaan zetten.

 

Bron: MCN