Zoeken

Triumph ontwikkelt 350cc ééncilinder voor groeimarkten

17 juli 2011
Nadat begin dit jaar al het gerucht ging dat Triumph bezig zou zijn met de ontwikkeling van een kleine 125cc ééncilinder blijken de Britten inderdaad volop met de ontwikkeling van een nieuwe ééncilinder bezig te zijn. Echter geen 125cc, maar een 350cc voor de Braziliaanse markt, die in Triumph's in Brazilië nieuw te bouwen fabriek zal worden geproduceerd.

Triumph_Street_Single
Relax, zo komt de motor er niet uit te zien. Het betreft slechts een schets van het Braziliaanse Motociclismo

We weten het, we hebben het al vaker gezegd, maar het gaat goed met het Britse Triumph. Het merk, dat dit jaar haar 500.000e motor van de productieband in Hinckley zag rollen, zag de afgelopen jaren haar modellenrange van 13 naar 20 groeien, en heeft de komende jaren voor ons nog meer in petto. Dat Triumph haar ogen echter ook op groeimarkten als Azië en Zuid-Amerika heeft gericht blijkt uit het feit dat in Manaus, Brazilië, volop wordt gewerkt aan een nieuwe fabriek waar het komend jaar een nieuwe ééncilinder zal worden geproduceerd.

De nieuwe fiets, die volgens het Braziliaanse Motociclismo Street Single gaat heten, zal in Brazilië worden geassembleerd uit onderdelen die in een van Triumphs twee Thaise fabrieken zal worden geproduceerd. De motor zal in 2012 worden gepresenteerd en wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde vierkleps ééncilinder met een cilinderinhoud van 267 tot 350cc, afhankelijk van waar hij op de markt zal worden gezet.

Hoewel het de vraag is of de motor ook in Europa op de markt zal worden gezet is het in ieder geval een goede concurrent van KTM's ophanden zijnde nieuwe Duke 350, die de Oostenrijkers in samenwerking met het Indiase Bajaj in India op de markt gaat brengen.

Bron: motorcyclistonline