Zoeken

Triumph ontwikkelt 250 naked voor Aziatische markt

8 januari 2013
Triumph is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe 250cc tweecilinder motorfiets, die in 2014 op de Aziatische markt zal worden gelanceerd. De nieuwe lichte naked zal in India worden geproduceerd in een nieuwe fabriek in Narasapur, in het buitengebied van Bangalore, die in 2014 gepland staat voor start productie.


De schets van de nieuwe Triumph 250cc circuleert al jaren op het internet

Het gerucht gaat al lange tijd dat bij Triumph hard word gewerkt aan een nieuwe lichte motorfiets, waarmee de Britten voet aan grond hopen te krijgen aan de zeer lucratieve Aziatische markt. Volgens eerdere berichtgeving zou de nieuwe Triumph fabriek al het afgelopen jaar in bedrijf worden genomen, maar volgens de laatste berichten is deze datum nu op 2014 gesteld.

De nieuwe Triumph fabriek in India zal zich gaan richten op de productie van lichte motorfietsen, die in Azië waanzinnig populair zijn. De 250 cc tweecilinder, waarvan in eerste instantie werd gedacht dat het een ééncilinder zou zijn, moet een afgeleide zijn van de populaire Street Triple, waarmee de motor een regelrechte concurrent wordt voor bijvoorbeeld KTM's 200 Duke.

Het bericht over de nieuwe Triumph werd recentelijk bevestigd door Rudhy Siswanto, president directeur van PT Global Motorcycle Trading, importeur van Triumph in Indonesië. Volgens Siswato zal de nieuwe 250 een kleine uitvoering zijn van de Street Triple, maar dan met een enkele koplamp en ergonomie aangepast op de gemiddelde lengte van de Aziatische motorrijder.

Goedkoop zal de nieuwe Triumph 250cc twin niet zijn, Siswanto verwacht dat de motor in Indonesië voor een prijs tussen de 60 en 70 miljoen Indonesian Rupiahs (€ 4.735 - € 5.525) op de markt zal worden gezet. Met de groeiende vraag naar lichte motorfietsen, ingezet door het nieuwe A2 motorrijbewijs, is het niet ondenkbaar dat Triumph de motor ook in Europa op de markt zal gaan zetten.

Bron: Kompas Otomotif