Zoeken

Triumph onthult Tiger Explorer XC

3 september 2012
In navolging van de Tiger 800 die in standaard en XC uitvoering op de markt is gezet, heeft Triumph ook een avontuurlijke XC versie van de dit jaar gelanceerde Tiger Explorer in de pijplijn zitten. De Explorer XC is vanaf april/mei 2013 bij de Triumph dealers beschikbaar.

{Loadposition Suzuki}

Triumph_Explorer_XC_2013

Na de lancering van de Tiger Explorer, Triumph's driecilinder antwoord op de ongenaakbare R1200GS, was het niet de vraag of, maar wanneer de Britten een meer offroad georiënteerde XC versie van de fiets zouden lanceren. Per slot van rekening hadden ze dat eerder ook bij  de Tiger 800 gedaan.

Het meest in het oog springende verschil tussen de huidige Explorer en de nieuwe Explorer XC zijn de nieuwe, aluminium spaakwielen met stalen spaken. Het avontuurlijke uiterlijk wordt verder versterkt met de standaard montage van een ruim aantal extra’s, waaronder  beschermende Adventure Hand Guards, high-performance 55w dubbele mistlampen, robuuste 22mm stalen buizen van de beschermbeugels voor het motorblok en een ondoordringbare aluminium onderplaat.

Mocht dat nog niet stoer genoeg zijn voor je, heeft Triumph voor die rijders die hun XC nog verder op maat willen maken nog een lijst van 54 Genuine Triumph accessoires om uit te kiezen.

De XC zal in Khaki Green zijn debuut maken tijdens Triumph Live, 's werelds grootste samenkomst van Triumph, die dit weekend wordt gehouden op Mallory Park in Groot Brittannië. Het Internationale debuut van de Triumph Tiger Explorer XC zal op 2 oktober 2012 volgen op de Intermot in Keulen. Proefritten kunnen in maart 2013 al bij de Triumph dealers gemaakt worden.