Zoeken

Triumph lichte eencilinder gespot

18 oktober 2013
Het is al lang geen publiek geheim meer dat bij Triumph hard wordt gewerkt aan een lichte ééncilinder, die in Triumph's vorig jaar in gebruik genomen fabriek in India zal worden geproduceerd. Recentelijk is de fiets nabij Triumph's testfaciliteit in Spanje in het wild gespot.

Begin dit jaar nog wisten we te berichten over de ophanden zijnde nieuwe lichte motorfiets waar bij Triumph hard aan wordt gewerkt. Was destijds nog onduidelijkheid of het nieuwe instapmodel een één- of tweecilinder zou zijn, uit de nu op het wereldwijde web geplaatste spionagefoto's is duidelijk op te maken dat Triumph voor de ééncilinder optie is gegaan.

De in Spanje gespotte nieuwe Triumph heeft veel DNA van haar grotere Street en Speed Triple familieleden gekregen, waaronder de dubbele koplamp partij, die het lichte instapmodel tot een direct herkenbare Triumph maken. Erg spannend vormgegeven is de nieuwe naked verder niet, maar dat zal zeer zeker ook niet het uitgangspunt van de Britten zijn geweest.

 

De watergekoelde ééncilinder is in eerste instantie voor de Indiase en Aziatische markt bedoeld, maar zal dankzij de A2 rijbewijsrichtlijnen ongetwijfeld ook naar Europa worden gehaald, om te concurreren met modellen als de 390 Duke, Ninja 300 en gisteren in China gepresenteerde CBR300R. Afgaand op Triumph's bericht dat over een jaar aardig wat nieuws te verwachten is, zal de motor waarschijnlijk in 2015 op de markt worden gezet.