Zoeken

Triumph lekt per ongeluk nieuwe Speed Triple

28 september 2010

Dankzij de onoplettendheid van Internet Chef Accessoires heeft Triumph detailbeelden van haar 2011 Speed Triple op haar eigen website gepubliceerd. Uit de gepubliceerde beelden is duidelijk op te maken dat de Britse naked het komende modeljaar flink onderhanden is genomen.

Speed_Triple_2011_1.jpg

Het komt niet als een verrassing dat Triumph de in 1994 geintroduceerde Speed Triple voor 2011 flink onderhanden heeft genomen. De laatste metamorfose stamt uit 2005, toen de fiets haar huidige looks kreeg aangemeten. Uit de per ongeluk gepubliceerde beelden op de Triumph Accessoire website zijn duidelijk de nieuwe lijnen van de 2011 machine te herleiden. Zo hebben, voor het eerst sinds de lancering, de conventionele koplampen plaats moeten maken voor échte designstukken, die de motor een nieuw fris uiterlijk geven.

Dat is niet het enige wat voor 2011 aan de Speed Triple is aangepast: een nieuw -giet- aluminium frame, nieuwe wielen, een nieuwe swingarm zijn de meest in het oog springende rijwieltechnische veranderingen, qua design heeft de 2011 Speed Triple een nieuwe neus, een nieuw dashboard en een nieuw kontje gekregen, waarbij als accessoire de dubbele onder het - eveneens vernieuwde - kontje geplaatste einddempers plaatsmaken voor een enkele laaggeplaatste Arrow einddemper.

Speed_Triple_2011_2.jpgSpeed_Triple_2011_4.jpg
Speed_Triple_2011_3.jpg

Volgens onze Britse collega's van MCN is de nieuwe Speed motorisch flink onderhanden genomen, en is de fiets in totaal meer dan 5 kilo lichter geworden, waarvan het merendeel op conto van het nieuwe rijwielgedeelte kan worden geschreven. Een Triumph insider die al op de nieuwe machine zou hebben gereden zou tegenover MCN hebben verklaard dat de nieuwe fiets beduidend krachtiger is geworden, en nu écht als een dikke naked aanvoelt, terwijl hij net zo wendbaar is als zijn kleinere broertje.

Afwachten dus, Triumph zal naar verwachting de nieuwe Speed Triple de komende week op de Intermot in Keulen lanceren.