Zoeken

triumph lanceert Thunderbird SE

25 februari 2010

Kredietcrisis of niet, bij Triumph wordt momenteel hard gewerkt aan een reeks nieuwe modellen die het roemruchte merk de komende jaren voor ons in petto heeft. Tot die tijd zullen we het moeten doen met Special Editions, zoals deze Thunderbird SE.

Triumph_Thunderbird_SE_2010.jpg

Het is ze blijkbaar goed bevallen, de heren productontwikkelaars bij het in Hinckley gevestigde Triumph. Na de al eerder bekend gemaakte Speed Triple SE en Daytona 675 SE hebben de Britten nu ook een Thunderbird SE op de markt gezet.

De gelimiteerde versie onderscheidt zich ten eerste door de unieke 'Carnival Red' kleurstelling, maar belangrijker nog is de rit die door het accessoire magazijn werd gemaakt. Zo kreeg de Thunderbird SE een makkelijk los te halen windscherm met extra windgeleiders aan de onderzijde.

Daarnaast leren zadeltassen, een afneembare bagagerek en sissy-bar, treeplanken voor bestuurder en passagier en een zalig comfortabel zadel, waar je volgens Triumph uren op kunt zitten zonder zadelpijn te krijgen.

De Thunderbird SE zal tegen een meerprijs van €1.700 worden aangeboden en zal vanaf maart 2010 bij de dealers te koop zijn.