Zoeken

Triumph lanceert Speed Triple 1200 RR Breitling Limited Edition

4 juni 2024
We zouden haast zeggen dat je de klok erop gelijk kunt zetten, om de zoveel tijd is er wel een motormerk dat de handen ineen heeft geslagen met een luxe horlogefabrikant. Ditmaal Triumph en Breitling, dat in een exclusieve Speed Triple 1200 RR Breitling Limited Edition en een Chronomat B01 42 Triumph heeft geresulteerd.

Trotse eigenaren van de nieuwste Limited Edition Triumph krijgen -uiteraard- ook de unieke kans om een op bestelling gemaakt Triumph Owners Exclusive-horloge te kopen met een wijzerplaat van carbon, een bruine alligatorband en een kast met het unieke nummer van hun motorfiets, dat op de bovenste kroonplaat is gegraveerd, waardoor een unieke set ontstaat.

Triumph heeft de Speed Triple 1200 RR Breitling Limited Edition gelimiteerd tot slechts 270 individueel genummerde motorfietsen wereldwijd. De fiets onderscheidt zich door op maat gemaakt lakwerk met premium gouden handgeschilderde details, een zwart lederen zadel met Franse stiksels, een exclusieve hoogwaardige Akrapovič-einddemper en ultralichte carbon onderdelen.

Breitling is aanwezig in de details: een aangepast Breitling startscherm in het TFT-kleurendisplay, het Breitling logo met laser geëtst op de CNC gefreesde dop in het enkelzijdige achterwiel en een opvallende gouden Breitling badge op de tank.Het Chronomat B01 42 Triumph-horloge is een fusie van titanium en 18k rood goud met een antracietkleurige wijzerplaat die de donkere tinten van de motorfiets weerspiegelt, terwijl de gouden details een eerbetoon zijn aan de toonaangevende Öhlins-voorvork van de Speed Triple 1200 RR. 

Deze nieuwe versie wordt perfect aangevuld door een geperforeerde bruine leren band, die de essentie van vrijheid op de openbare weg moet weergeven. De Chronomat werd oorspronkelijk ontworpen voor het Italiaanse aerobaticsteam Frecce Tricolori in 1983 en doorbrak de kwarts-trend door mechanische chronografen weer een prominente plaats te geven. 

Nick Bloor, CEO van Triumph zegt: "Door samen te werken met Breitling hebben we twee werelden verenigd, met onze gedeelde passies voor precisie, snelheid en onberispelijke stijl." "De Chronomat en de Speed Triple 1200 RR zijn een voorbeeld van onze gezamenlijke toewijding aan de hoogste normen op het gebied van design en prestaties," voegt Georges Kern, CEO van Breitling, toe. "Met Triumph delen we een ruige geest die artisticiteit combineert met avontuur."