Zoeken

Triumph lanceert 2014 Tiger 800XC SE

5 november 2013
Na de afgelopen jaren flink te hebben geknald lijkt Triumph het komende jaar het wat rustiger aan te doen. Nieuw voor 2014 is de Tiger 800XC Special Edition, maar behalve wat andere kleuren konden wij geen verschillen met de standaard fiets ontdekken.

Triumph Tiger 800XC SE

Het persbericht van Triumph ten spijt, waar nog eens wordt benadrukt hoe geweldig de Tiger 800XC volgens de Britten moet zijn, is deze Special Edition identiek aan de standaard fiets. Het 21" voorwiel, de 45 mm upside down voorvork, de lange veerwegen en het geweldige 799cc driecilinder motorblok zijn zaken die door Triumph nog even onder de aandacht worden gebracht, maar daarin is deze Special Edition niet anders dan het standaard exemplaar.

Wat er wél anders is? Het nieuwe door Triumph tot 'Volcanic Black' gedoopte lakwerk is compleet nieuw, evenals het rode frame en dashboard insert, en het zwarte stuur, hitteschilden en grepen voor de duopassagier.

Triumph Tiger 800XC SE

Toegegeven, een fraaie verschijning is het absoluut, en qua rijden is het een prima ding, maar om 'm Special Edition te noemen gaat ons wat te ver. Gewoon een 2014 kleur had ook prima volstaan. De Tiger 800XC SE gaat voor € 11.940 over de toonbank, onze zuiderburen hoeven slechts € 10.940 af te tikken.