Zoeken

Triumph Hellfire: Street Triple Flattracker

7 juni 2010

Dat fraaie ontwerpen niet altijd uit het land van pasta en pizza moeten komen bewijst de Duitse motordealer Motorcorner. Daar werd namelijk een flattracker ontworpen op basis van een Triumph Street Triple.

Triumph_Hellfire_1.jpg

Daar waar Triumph's vaak worden gebruikt voor Vingage-achtige ombouwen besloot de in het Duitse Wangen (da's vlak boven de Bodensee) gevestigde dealer het ditmaal heel anders te doen. En, naar onze bescheiden mening, met succes.

De Triumph Hellfire is trouwens niet de eerste Triumph Tracker die door Motorcorner is gebouwd, het afgelopen jaar deed men hetzelfde op basis van een Bonneville. De veranderingen die aan de Street Triple werden doorgevoerd zijn eigenlijk minimaal. Zo bleef de fiets motorisch - op de Bos einddemper na - ongewijzigd, net als het rijwielgedeelte.

Meest in het oog springend zijn de gespaakte wielen, die zijn voorzien van een spaakbevestigingssysteem dat de toepassing van tubeless banden mogelijk maakt. Verder werd de motor voorzien van een welbekende Flattracker look.

Triumph_Hellfire_2.jpgTriumph_Hellfire_3.jpg
Triumph_Hellfire_4.jpg

Mocht je interesse hebben, de motor staat bij de Duitsers te koop voor een prijs van € 10.000.