eerder in het wild was gespot heeft Triumph nu officieel een eerste beeldmateriaal vrijgegeven van de nieuwe Tiger Explorer, die de komende maand op de EICMA in Milaan aan het grote publiek zal worden getoond. De Tiger Explorer zal worden aangedreven door het nieuwe 1.200 motorblok dat ook dienst zal gaan doen in de 1200 Trophy Tourer.">

Zoeken

Triumph geeft eerste beeld Tiger Explorer vrij

24 oktober 2011
Nadat de motor al eerder in het wild was gespot heeft Triumph nu officieel een eerste beeldmateriaal vrijgegeven van de nieuwe Tiger Explorer, die de komende maand op de EICMA in Milaan aan het grote publiek zal worden getoond. De Tiger Explorer zal worden aangedreven door het nieuwe 1.200 motorblok dat ook dienst zal gaan doen in de 1200 Trophy Tourer.

Triumph_Tiger_Explorer_2012 

Hoewel door Triumph nog geen technische informatie is vrijgegeven van het nieuwe model zal de fiets een serieuze concurrent in het sterke 1200 allroad segment gaan worden. Met een vermogen van rond de 140 pk doet de fiets niet veel onder voor Ducati's Multistrada 1200, terwijl de fiets met ogenschijnlijk méér offroad aspiraties lijkt te  hebben. Zo heeft de Tiger Explorer een 17" achterwiel en 19" voorwiel en zijn de rubbers in de voetsteunen te verwijderen.

De nieuwe 1.200 driecilinder zal z'n vermogen van naar verluid zo'n 140 pk via een cardan aan het achterwiel overbrengen. De van ride-by-wire voorziene motor is verder voorzien van traction control, cruise control alsmede een schakelbaar ABS. Uiteraard heeft Triumph voor de Tiger Explorer al een waslijst aan accessoires uitgewerkt, waaronder koffers / zadeltassen, handvat- en zadelverwarming.

De Tiger Explorer zal in drie kleuren op de markt worden gezet, blauw, zwart en grijs. Hoeveel de motor moet gaan kosten is nog niet bekend, maar volgens Triumph zal hij goedkoper zijn dan een R1200GS.